Назвали типові помилки про здоровий сніданок

Калорійний або, навпаки, легкий? З м’ясом або фруктами? За словами експертів в області харчування, з приводу того, яким повинен бути сніданок, існує багато думок. І в тому числі помилкових.

На сторінках жіночого журналу Ivona фахівці розповіли про поширені помилки щодо сніданків. Ми відібрали найбільш часті, – пише Ukrhealth

Так, все більш популярним стає уявлення про те, що сніданок повинен бути щільним. Є дані про те, що такий сніданок ефективно захищає від сплесків цукру в крові протягом дня, а разом з цим і від переїдання. Калорії від такого сніданку згоряють за добу і не відкладаються в жир.

Але, прагнучи вранці щільно поснідати, багато з’їдають відразу перше, друге і десерт. Думка експертів така: це занадто велике навантаження для травлення в самому початку дна. З цієї причини такий сніданок може призвести до подальшого дискомфорту і виникнення сонливості, занепаду тонусу.

Завзяті прихильники здорового харчування часто прагнуть навіть на сніданок їсти свіжі фрукти і овочі. Але фахівці застерігають про те, що ці продукти – джерела різних кислот, які далеко не завжди добре впливають на стан слизових оболонок ШКТ.

Крім того, рослинні продукти повинні вживатися з додатковим жиром, – інакше організм не засвоїть містяться у фруктах і овочах корисні для здоров’я мікроелементи.

Чашка кави вранці – звичний ритуал величезної кількості людей. Але пити каву на голодний шлунок не потрібно, відзначають медики.

Цей напій сприяє підвищенню кислотності шлунка, що в свою чергу є чинником розвитку гастриту, печії та інших порушень в роботі травного тракту. Будьте обережні!

Також експерти скептично оцінили звичку їсти на сніданок готові мюслі та каші швидкого приготування. Їхня думка: подібні сніданки не можна вважати повноцінним джерелом вітамінів і мінералів, необхідних організму. В цій продукції багато штучних добавок, які нівелюють їх корисність.

Крім того, для поліпшення смаку в пластівці часто додають штучні підсолоджувачі, які сприяють ожирінню печінки.

Раніше фахівці розповідали про те, що звичні в раціоні харчування безлічі людей продукти можуть містити в собі небажані і небезпечні для організму компоненти. У список таких продуктів, зокрема, потрапили рис, молоко, хліб, курячі яйця.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 3 квітня
Наступна новина Вчені з NASA вперше візуалізували танення окремої сніжинки
Схожі новини