Чи дозволить держава пільгове ввезення автомобілів для учасників АТО

Чи дозволить держава пільгове ввезення автомобілів для учасників АТО

У Комітеті у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Верховної Ради України розглянуто рішення Волинської обласної ради «Про звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду та прийняття законопроекту № 5057».

Нагадуємо, волинські депутатами вимагають, аби Верховна Рада , вимагаємо підтримала за основу законопроекти № 2445А, № 2446А, № 5057 та доопрацювала  їх із врахуванням таких пропозицій:
• дію законопроектів № 2445А, № 2446А, № 5057 поширити також і на учасників бойових дій з числа добровольців добровольчих формувань, а також на інвалідів війни, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення (крім осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність).
• Внести зміни до ст. 3-2 Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» (випадки, на які не розповсюджується обов’язковість відповідності ТЗ стандартам ЕВРО-5 та Евро-6) та поширити її дію на учасників АТО, учасників бойових дій з числа добровольців добровольчих формувань, а також на інвалідів війни, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення (крім осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність).
• Розуміючи важливість наповнення державного бюджету України та з метою зменшення негативних наслідків від прийняття вказаних законопроектів, під час ввезення транспортних засобів на митну територію України звільнити учасників АТО від сплати акцизного збору та ПДВ, однак залишити обов’язок зі сплати ввізного мита (10% від митної вартості).

"Відповідно до Регламенту Верховної Ради України головним комітетом з опрацювання законопроекту за реєстр. № 5057 «Про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо ввезення на митну територію України транспортних засобів учасниками антитерористичної операції» визначено Комітет Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.З урахуванням висловлених до нього зауважень та за результатами проведеного обговорення на засіданні 18.11.2016 року Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду зазначеного законопроекту у першому читанні повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Постановою Верховної Ради України «Про порядок денний сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання» від 3 жовтня 2017 року № 2149-VIII законопроект за реєстр. № 5057 повернуто на доопрацювання ініціатору внесення", - відповів на звернення Волиньради голова Комітету Олександр Третьяков.

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький депутат закликав перевірити стан маршруток
Наступна новина Жителі Волині ігнорують вакцинування
Останні новини
Схожі новини