Чи не пора вже замінити покоління «сирських» на «редісів», – ветеран

Чи не пора вже замінити покоління «сирських» на «редісів», – ветеран
Євген Дикий

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий заявив, що єдина дискусія щодо української армії, яка зараз має сенс, – це дискусія про зміну поколінь у її керівництві.

«Єдиний елемент, який заслуговує обдумування, – це питання не про те, чи замінити Василя на Петра, чи Петра на Сергія, а стоїть питання, чи не назріла радикальна зміна покоління наших топ-командирів. Тобто чи не прийшли ми вже до ситуації, коли все оце пострадянське покоління генералітету [має дати дорогу молодим]», – заявив Дикий в ефірі Radio NV.

Український ветеран уточнив, що до старого покоління належать колишній головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, колишній начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала, чинний головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, чинний голова Генштабу ЗСУ Анатолій Баргилевич та колишній комндувач Об'єднаних сил ЗСУ Юрій Содоль.

«Це одне покоління, це одна школа. Вони, як люди, всі різні, але це реально одна генерація з абсолютно схожою генезою – вони проходили всі дуже схожу кар'єру, схоже навчання… І при всіх своїх недоліках, вони зробили те, що ми з вами зараз розмовляємо. Вони свою роботу виконали», – пояснив Дикий.

За його словами, те, що зробили армійські керівники старого покоління – «це вже дуже немало», однак виникає питання, чи не досягнув цей генералітет своєї верхньої планки і чи не потрібно в такому разі змінити ціле покоління керівників.

«Я зараз не про прізвища, але умовних „сирських“ (головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, – ред.) на умовних „редісів“ (командир бригади Нацгвардії Азов полковник Денис Прокопенко, позивний Редіс, – Ред.), на молодих комбригів, які повністю вже виросли на цій війні, які мають дійсно інші підходи. Ще раз: я не про конкретні прізвища, я про саме заміну покоління. В принципі, такий підхід, коли в дискусії ставлять так питання, це принаймні має певний сенс, це може бути», – пояснив український ветеран.

Дикий додав, що сам він не має відповіді на питання, чи варто це робити.

«Є певні підстави вважати, що так може стати краще; що, можливо, дійсно, саме заміна покоління дасть отой ривок вперед, якого ми дуже потребуємо. Але, з іншого боку, є й величезні ризики. Це, як завжди в тій ситуації, коли якась машина погано, але все ж таки по-своєму надійно працює. Наша армія зараз далеко не ідеально, але вона точно працює, вона точно робить свою роботу. При радикальній заміні питання: чи ми зробимо ривок вперед, чи навпаки розвалимо навіть те, що працює? Особисто я не маю готової відповіді на це питання», – сказав український ветеран.

Він також наголосив, що цій дискусії місце не у цивільному суспільстві, а на Ставці верховного головнокомандувача.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як пілот ЗСУ знищив російський ЗРК С-400 на підбитому літаку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Одесі чоловік і жінка напали на поліцейську під час вручення повістки
Наступна новина «Пульт управління дроном і діджейське приладдя трохи схожі», – діджей із 100 бригади 
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні