Делегація УПЦ КП доставить в Україну благодатний вогонь

Делегація УПЦ КП доставить в Україну благодатний вогонь

7 квітня, о 19:55 в Україну прибуде рейсовий літак з Благодатним вогнем з Єрусалима.

Його доправить в Україну делегація нашої Церкви, у складі якої є представники Волинської єпархії, повідомляє Волинська єпархія Української православної церкви Київського патріархату.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл із благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета зустріне вогонь в аеропорту і привезе його до Луцька. 

Прибуття владики в кафедральний собор Святої Трійці очікується перед відправою пасхальної Божественної Літургії, приблизно о першій годині ночі.

Благодатний вогонь – поширена у Православ’ї назва вогню, використовуваного у великодній церемонії виносу святого світла з Гробу Господнього, в храмі Воскресіння Господнього. В Страсну суботу віряни Православної Церкви очікують звершення у Єрусалимі церемонії сходження благодатного вогню в храмі над Гробом Господнім, яке протягом віків з року в рік відбувається в Єрусалимі. Чин сходження благодатного вогню звершує у кувуклії (каплиці) Гробу Господнього особисто Єрусалимський Патріарх.

Фото ілюстративне

Джерело: pravoslaviavolyni.org.ua


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У міськраді розглянули ініціативи лучан. ВІДЕО
Наступна новина У луцьких храмах почали освячувати великодні страви. ФОТО
Останні новини
Схожі новини