Дивний подарунок ковельській лікарні. Чому так дорого? Хто подарував? Що символізує?

Дивний подарунок ковельській лікарні. Чому так дорого? Хто подарував? Що символізує?

Навпроти центрального входу до ковельської районної лікарні встановили шестиметрову скульптуру абстрактної форми. За словами головного лікаря, це – подарунок вдячного пацієнта, якому ковельські медики врятували життя.

Скульптура відразу викликала інтерес та неоднозначні відгуки, мовляв, краще б за ці гроші купили обладнання для лікарні.

Ми дізналися більше подробиць про те, що зображено на скульптурі, хто її замовив і чому вартість – аж 500 тисяч гривень.

Що це таке?

Скульптура називається – об’ємно-просторова композиція «Розвиток». На цій зображені лінії ДНК людини, які пересікаються. У композиції поєднано шість елементів – частинок гена, які сплелися в єдину фігуру.

Робота виконана із чорного металу. Загальна висота – 5 метрів.

Хто зробив?

Автор ідеї – скульптор зі Львова, викладач Львівської національної академії мистецтв Володимир Гончарук.

«Замовник знайшов мене через інтернет. Мабуть, бачив мої роботи, бо я їх виставляю в мережу. Сказав, що хоче замовити щось дуже унікальне і сучасне», – розповів скульптор.

На прохання замовника Володимир Гончарук розробив кілька ідей для майбутньої скульптури і після довгих обговорень зрештою зійшлися на одній із них.

«Можливо, він звернувся саме до мене, бо я теж родом – із Ковеля. Мої батьки тут живуть, і я жив до 2003 року. Тоді поступив до Львова і переїхав», – зауважив Володимир Гончарук.

На запитання, чому вартість скульптури – півмільйона, пояснив, що втілення ідеї виявилось дуже складним, тож найбільше грошей пішло саме на виготовлення.

Хто подарував?

Подарунок ковельській лікарні та місту вирішив зробити місцевий підприємець Олександр Шитіков.

Як писали раніше ЗМІ, він неодноразово допомагав лікарні: спонсорував купівлю бруківки, металопластикових дверей і вікон (у 2016 році – на суму 260 тисяч, у 2017 році – на півмільйона).

«Наш меценат вирішив зробити саме такий подарунок: якийсь унікальний витвір мистецтва європейського рівня, щоб залишився на пам’ять місту на довгі-довгі роки», – зауважив головний лікар Олег Самчук.

Олександр Шитіков часто допомагає ковельській лікарні

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Алкоголь, млинці і плаття: у центрі Луцька фестивалили ПТУ. Фоторепортаж
Наступна новина Мікродерева. Ми бачили, як росте ліс з насінини
Останні новини
Схожі новини