Історія волинянина, який два роки не знімає військову форму

Історія волинянина, який два роки не знімає військову форму

Микола Вітовщик із Нових Березич пішов на війну ще у липні 2022 року. З тієї пори він щодень наближає українську перемогу над російським загарбником.

Історію захисника з Волині написали на сайті «Нове життя» - новини Любешівщини.

Саме того літнього місяця Микола уперше у своєму житті одягнув військовий однострій, оскільки раніше строкову службу не проходив. Але коли покликав обов’язок захищати Батьківщину, він узяв до рук зброю та пішов воювати. А слідом за ним добровольцем поспішив і сусід-товариш Віталій Онишків.

Так двоє друзів і були попервах разом у навчальному центрі. Однак далі їхні воєнні дороги розійшлися. Микола Вітовщик потрапив до складу 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Тож із побратимами через кілька місяців після мобілізації відправився на фронт. Звільняв Херсонщину, воював на Донеччині, під Бахмутом. А потім передислокувався на Запорізький напрямок. Там водій-механік БМП нині й не пускає рашистських ворогів просуватися вглиб українських земель.

Одному Богу відомо, що пережив за цей час наш земляк. Бо ж війна кожної миті несе нові випробування, нові втрати. Однак про все це неохоче розповідає Микола Володимирович, за усмішкою ховаючи біль побаченого. Не розказує про те й мамі, аби не хвилювалося її серце. Лишень переслав знімок нагороди, котру отримав від головнокомандувача Збройних Сил України – «Золотий хрест».

Ось тільки зрозуміло, що така відзнака запросто не дається. Тож тільки коли приїхав у відпустку, Микола розповів рідним, що одержав її після того, як вивіз із поля бою своїх ранених побратимів і тим самим врятував їм життя. А ще запевнив рідних: «Усе буде добре. Невдовзі повернуся з Перемогою! Ми виженемо того окупанта з наших земель!»

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зброя, турнікет і право. У Жидичині були навчання
Наступна новина Екскомандир 14 ОМБр очолив ще одну легендарну бригаду
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні