Хто відповідатиме за виконання програми «Власний дім»?

Хто відповідатиме за виконання програми «Власний дім»?

На сьогоднішньому засіданні конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників, підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області розглядалося питання щодо кандидата на посаду директора Обласного  Фонду  підтримки  індивідуального житлового будівництва на селі.

Нагадуємо, що саме через цей Фонд працює програма "Власний дім", через яку здійснюється кредитування сільських жителів, які виявляють бажання будуватися, ремонтувати житло чи розвивати окремі види бізнесу. Умова надання такого кредиту: співфінансування з різних бюджетів та робота претендента у сільській місцевості.

На посаду директора Фонду претендував лише один кандидат - нинішній в. о. директора Віктор Смолярчук.

Він розповів про свої наміри на посаді. Зокрема, йдеться про модернізацію діяльності фонду та потребу в активнішій роботі з сільськими мешканцями.  "Село підсилять три речі: дороги, житло та робочі місця. З дорогами Фонд не має справи, а щодо останніх двох позицій, то намагатимемося робити все необхідне", - запевняє Віктор Смолярчук.

Він вважає, що в програмі "Власний дім" потрібно посилити позиції щодо кредитування бізнес-проектів. Йдеться про закупівлю сільськгосподарської техніки та розвиток молочарства.

Зі слів, пана Смолярчука велику увагу варто приділяти просвітницькій роботі. В зв'язку з цим, Фонд має власну сторінку у соціальній мережі Фейсбук.

Наразі триває робота над розробкою проекту нового статуту Фонду, який, на переконання Віктора Смолярчука повинне бути комунальним підприємством.

Заступник голови ОДА Світлана Мишковець порадила претенденту активніше працювати з ОТГ, а конкретно з головами та депутатами, аби вони передбачали співфінансування для програми "Власний дім" та працювали над її реалізацією.

Депутат облради Ігор Лех зауважив, що в обласній раді потрібно напрацювати систему чіткої звітності для керівників подібних підприємств, установ та організацій.

За результатами голосування, яке, згідно з Положенням,  відбувалося у закритому режимі, комісія рекомендувала укласти контракт з   Вікторм Смолярчуком на посаду директора Обласного  Фонду  підтримки  індивідуального житлового будівництва на селі терміном на три роки.

Наразі  готується відповідний проект рішення сесії обласної ради, який попередньо  розглядатиме майнова комісія.  Остаточне рішення за сесією обласної ради.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький ведучий поділився фото з відпочинку. ФОТО
Наступна новина У Луцьку студентки переспівали популярний хіт. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини