Луцьк читає: книги про медиків та медицину

Луцьк читає: книги про медиків та медицину
Засновниця клубу «Книгонуті» Тетяна Максимук

4-6 жовтня у Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера», однак організатори зазначають, що насправді «Фронтера» - це не лише три фестивальні дні, а платформа для згуртування людей, які працюють в сфері літератури або цікавляться книгами та розвитком культури в Україні. Саме тому планується низка подій протягом року та спеціальних інформаційних проектів, серед яких рубрика «Луцьк_читає» на ресурсі «Перший».

Відтепер щотижня ви можете дізнатися, що читають люди, які ходять з вами одними вулицями та, можливо, обрати якусь книгу й для себе.

Позавчора в країні відзначали день медика, а тому й перша тема – художні книги про лікарів. Своєю підбіркою улюблених книг поділилася Тетяна Максимук. Дівчина - медичний працівник та волонтер-парамедик. Окрім того, нещодавно вона заснувала клуб «Книгонуті», де молоді люди збираються та обговорюють прочитані книги.

Генрі Марш «Історії про життя, смерть і нейрохірургію»

Книга британського нейрохірурга, яка сповнена правди та щирих емоцій. Тут ви знайдете багато захоплюючих історій, у яких головне - етика стосунків між лікарем та пацієнтом, тонка межа між гіркою правдою і крихкою надією.

Джеймс Габбард «Перша невідкладна допомога своїми руками. Що робити, якщо швидка не поспішає»

Найбільш змістовний довідник для людей, які не мають медичної освіти з чітко вираженими правилами та порадами. «Радила б поселити цю книгу у своїй аптечці кожному», - наголошує Тетяна.

Крісті Вотсон «Мовою добра»

Книга містить 14 історій медсестри, які змінять вас раз і назавжди. Історії догляду і прощення, історії розуміння та сили, історії, які змусять вас іти вперед, навіть якщо вам здається, що все втрачено.

Гевін Френсіс «Дивовижні пригоди всередині тіла»

Книга-путівник по людському організму, яка відкриє вам багато цікавих речей про наш внутрішній світ.

Анна Хома «Терези»

Художній роман-трилер, в якому однією із сюжетних ліній є фармацевтична промисловість. Роман про студентів-медиків, які одного разу поїхали на відпочинок та втратили частково себе. Книга полоскоче нерви і навчить цінувати життя.

Якщо і ви багато читаєте та хочете стати героєм рубрики, пишіть «Першому» або на сторінку фестивалю «Фронтера» у Фейсбуці.

Читайте хорошу літературу разом з нами!

Довідково: ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» відбудеться у Луцьку 4-6 жовтня. Організатори: Мистецьке об'єднання «стендаЛь», Департамент культури Луцької міської ради, громадський діяч Роман Бондарук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому «Там Тамі» поставили експериментальні камери схову
Наступна новина Набори для лабораторних аналізів і тестів
Останні новини
Схожі новини