Луцька міськрада попросить у Гройсмана грошей на субсидії

Луцька міськрада попросить у Гройсмана грошей на субсидії

Депутати Луцької міської ради звернуться до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та керівника Волинської ОДА Володимира Гунчика з прохання розглянути збільшення бюджетних призначень для виплат житлових субсидій.

Про це стало відомо 31 січня під час засідання сесії міської ради, передає ВолиньPost.

До такого кроку спонукала складна фінансова ситуація із розрахунками по пільгах та житлових субсидіях на оплату електроенергії, природного газу, тепло- і водопостачання та водовідведення, утримання будинків і прибудинкових територій. 

Тому у 2018 році, щоб уникнути заборгованості, необхідно збільшити розмір субвенції з державного бюджету на ці виплати. 

У зверненні зазначається, що держава має на 100% оплачувати субсидії. Натомість обласна рада передбачила для Луцька 536,2 млн грн, що становить 56,4 % від очікуваної річної потреби. Додатково необхідно 414,5 млн грн.

Станом на 1 січня заборгованість за пільги і житлові субсидії становить 138,7 млн грн. 

«З метою проведення поточних розрахунків та уникнення збільшення суми заборгованості по пільгах та житлових субсидіях в 2018 році, повноцінного функціонування комунальних підприємств міста, якими надаються житлово-комунальні послуги мешканцям, Луцька міська рада просить збільшити бюджетні призначення на 2018 рік по субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій», - йдеться у зверненні.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жителі Волині ігнорують вакцинування
Наступна новина Волинські митники на посту Устилуг вилучили у громадянина 140 кг харчових добавок
Останні новини
Схожі новини