Луцькі батьки збирають дітей до школи: скільки треба витратити на одного учня?

Луцькі батьки збирають дітей до школи: скільки  треба витратити на одного учня?
Фото ілюстративне

Почалася найактивніша пора підготовки до школи: придбання одягу та шкільного приладдя. Скільки коштів піде на одного учня у Луцьку та як зекономити на товарах для школярів?

Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

Батьки, які купували шкільну форму своїм дітям раніше, і далі придивляються до неї, адже точно не знають, чи все-таки вона потрібна.

Читати також: Не хочете –  не носіть. В Україні шкільна форма тепер необов’язкова

Як розповідають батьки, ціна лише піджака – 700-800 гривень, спортивного костюма – від 350 гривень і до тисячі. Ціни на взуття стартують від 400 гривень. 

Рюкзаки, кажуть продавці, в порівнянні з минулим роком не подорожчали, а деякі навіть подешевшали. 

«На різні класи, є на перші, другі класи. Якщо з хорошої якості, то буде 650 грн. Так само і на старші класи  – 700-750 гривень», – розповів продавець портфелів Вадим. 

Ручки коштують від 5 до 30 грн, зошити – від 2,50 грн, якщо на обкладинці є фото з героями популярних серіалів, то ціна одразу росте втричі. Аби привабити покупців – продають гуртом. 

Щоденники – від 30 грн. Найдорожчі – для учнів перших-четвертих класів.

Продавці канцелярії цьогоріч бідкаються: кажуть, що покупців удвічі менше, ніж минулого року, хоча ціни абсолютно не підскочили, на дещо зменшились, і тут  в рази дешевше, ніж в супермаркетах. 

Батьки погоджуються, що на ринках дешевше. Кажуть, можна зекономити гривень 500.

Загалом на те, аби зібрати дитину, яка йде до школи вперше, треба витратити від двох з половиною тисяч гривень. Учням, у яких дещо залишилось з минулого року, – від тисячі і вище. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Над Луцьком помітили російський «Боїнг», – ЗМІ
Наступна новина У Луцьку хочуть побудувати багатоповерхівки у приватному секторі: мешканці – проти
Останні новини
Схожі новини