Майстрині у Луцьку влаштували семигодинну вишивальну толоку, аби зібрати кошти на ЗСУ

Майстрині у Луцьку влаштували семигодинну вишивальну толоку, аби зібрати кошти на ЗСУ

У Луцьку вчора, 20 вересня, влаштували благодійну вишивальну толоку. Захід організувати, щоб зібрати гроші на медичні турнікети для українських військових.

Вишивальниці зібралися у бібліотеці для юнацтва і безперервно працювали впродовж семи годин, розповіла Суспільному ініціаторка акції Ольга Янчук.

Долучитися до заходу і вишити серветку могли усі охочі. "Я можу за допомогою своїх друзів реалізувати ці серветки обміняти кошти на донати для волонтерського центру "Марлог" у Ковелі, який займається закупівлею тактичної медицини", — зазначила Ольга Янчук.

За умовами вишивальної толоки учасники мали вишити 100 серветок із буквою "Є" і 100 серветок із буквою "Ї". "Один медичний турнікет коштує 570 гривень, одна серветка коштує 285 гривень", — додала ініціаторка заходу.

На вишивальну толоку у Луцьк приїхала з Ковеля Тетяна Тимощук. Жінка розповіла, що працювати упродовж дня допомагає думка про допомогу військовим. Додає: вишиванням раніше не займалася.

"Навчили (вишивати — ред.) тут на місці. Бо я так, хрестиком щось трошки уміла вишивати.Хочеться чим побільше вишити і щоб ці серветки принесли користь", — сказала Тетяна Тимощук.

Дизайн серветок розробила сама, каже майстриня Ольга Янчук. З її слів, на полотні з коноплі і льону розміром 14 на 14 сантиметрів вишивали жовтими нитками традиційні шви. Зобразили букви "Є" і "Ї", бо вони є лише в українській мові.

Від квітня зі знайомими жінка вишила 70 пар серветок, ще залишилося 30, аби втілити благодійний задум. Зі слів майстрині, матеріали надавали безплатно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині побільшало пацієнток із гінекологічною онкологією
Наступна новина Не працювали півтора року: у громаді на Волині відновили роботу дитсадки
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні