«Мені совість не дозволяла залишитися за кордоном»: історія аеророзвідника з Волині на псевдо «Юск»

«Мені совість не дозволяла залишитися за кордоном»: історія аеророзвідника з Волині на псевдо «Юск»

Оператор БпЛА 5-го батальйону оперативного призначення Бригади «Рубіж» Юск родом з Волині. Ще задовго до повномасштабного вторгнення влаштувався на роботу за кордоном. Але вже після перших російських ракет по українських містах у 2022 році, без тіні сумнівів повернувся захищати країну.

Історію захисника розповіли на фейсбук-сторінці бригади.

«Мені совість не дозволяла залишитися за кордоном. Особливо, коли бачив, що в армію йдуть жінки», – розповідвє військовий. 

До Національної гвардії Юск потрапив завдяки кампанії «Гвардія Наступу». Нині служить у підрозділі БпЛА оператором «Mavic».

«Я займаюся аеророзвідкою, стежу за ворогом 24/7. Спостерігати доводиться багато. Був випадок, коли ми намагалися скидами влучити в окупанта, і деякі зі снарядів не розірвалися. Але той солдат після сам наступив на один із них. Свідомо чи з необережності – вже невідомо», – пригадує Юск.

Нині волинянин з побратимами працює на Лимано-Купʼянському напрямку. Каже, ворог намагається атакувати, не рідко задіює й техніку, в основному — малогабаритну.

«Для логістики вони використовують багі, мотоцикли. Бачив, якось, навіть, по посадці їхали на велосипеді», – розповідає аеророзвідник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міноборони планує реформувати ТЦК і запровадити 100% е-документообіг в армії
Наступна новина У Луцькій громаді відбудуться навчання у межах програми національного спротиву
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні