На Волині членкиня ДВК проголосувала за свого чоловіка. Поліція оголосила їй про підозру

На Волині членкиня ДВК проголосувала за свого чоловіка. Поліція оголосила їй про підозру
Фото ілюстративне

На Волині поліція повідомила про підозру у незаконному використанні бюлетеня та підробленні документів членкині дільничної виборчої комісії.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волинської  області.

Встановили, що під час місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, будучи членом виборчої комісії, 66-річна жителька селища Цумань підробила підпис, отримала бюлетень та проголосувала за свого чоловіка. Бюлетень жінка кинула у виборчу урну.

Порушення зафіксували спостерігачі ДВК.

За цим фактом поліція відомості внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 158-1 та ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне отримання й використання виборчого бюлетеня, голосування більше одного разу та підроблення документів.

Слідчі, за процесуального керівництва прокуратури, повідомили волинянці про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів.

Після завершення досудового розслідування кримінальне провадження з обвинувальним актом скерують до суду, котрий визначить підозрюваній міру покарання.

Санкція ч. 3 ст. 158-1 ККУ передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Першого заступника начальника СБУ на Волині призначили очільником управління у Хмельницькій області
Наступна новина Українців не пускатимуть на територію Білорусі, – посол
Останні новини
Схожі новини