На Волині стартує весняна вакцинація від сказу диких тварин

На Волині стартує весняна вакцинація від сказу диких тварин

На початку травня 2024 у всіх громадах Волині (крім прикордонних зон)  розпочнеться вакцинація від сказу диких тварин.

Про це Суспільному розповів головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби у Волинській області Сергій Войтюк.

З його слів, вакцинальна кампанія триватиме 7 днів. За цей час ветеринари, представників громад, лісівники та єгері розкладатимуть для диких тварин вакцину від сказу, яка закуплена за державні кошти. 

У зв'язку з воєнним станом, каже посадовець, авіацію для поширення вакцини не залучатимуть. 

Скільки доз вакцини розкидають на Волині

В області заплановано розкласти 375 тисяч 750 доз на території площею 15 030 квадратних кілометрів. 

За словами головного спеціаліста Сергія Войтюка, принада має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку та запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною. 

У разі виявлення таких принад Держпродспоживслужба просить місцевих мешканців не брати їх руками й не переносити з місць розкладання.

Яка ситуація зі сказом на Волині

Як додав Сергій Войтюк, від початку 2024 року на Волині зареєстровано 10 випадків сказу. Хворих собак, котів та лисиць спеціалісти виявляли у Володимирському, Луцькому та Ковельському районах. 

Довідково: Сказ — це вірусне захворювання, яке має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб для людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему і після появи симптомів без вчасно розпочатого лікування стає невиліковним – 100% хворих людей помирають.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Віру в Перемогу не похитнути, – боєць волинської «сотки», яка тримає фронт на Авдіївському напрямку
Наступна новина На Волині п'яний водій з дитиною в салоні авто тікав від патрульних. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні