На Волині виявили африканську чуму свиней

На Волині виявили африканську чуму свиней
Дикий кабан (фото: Вести)

На Ківерцівщині у лісі знайшли дикого кабана, хворого на африканську чуму свиней. 

Про це повідомляє Ківерцівський інформаційний портал

Тіло дикого кабана  виявив при обході єгер ГО ТМР «Горинь» в лісосмузі на території мисливських угідь організації поблизу села Скреготівка Ківерцівського району. Він же і сповістив відповідні служби.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області провели епізоотичне обстеження та відбір проби патологічного матеріалу (трубчасту кістку). Підозру на захворювання підтверджено, результати дослідження підтвердили ДНК вірусу Африканської чуми свиней.

За дорученням голови районної державної адміністрації розроблено план заходів, оповіщені усі служби, лісові та мисливські господарства району. Наразі спеціалісти Ківерцівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області  проводяться подвірні обходи сіл Скреготівка, Берестяне.

За інформацією начальника Ківерцівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Петра Плодніка, у приватному секторі спеціалісти почали подвірні обходи, виясняється ситуація з наявним подвірним поголів’ям і його станом. Також  проводимо роз’яснювальні бесіди про небезпеку і методи запобігання виникнення даного захворювання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 10 лютого
Наступна новина Посеред ночі на Волині горів магазин. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини