На Волині засудили винуватця смертельної аварії

На Волині засудили винуватця смертельної аварії

Суд виніс вирок 30-річному мешканцю села Льотниче Володимир-Волинського району, який п’яним за кермом автомобіля збив 29-річного велосипедиста та втік з місця аварії.

Справу розглядав Володимир-Волинський міський суд, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Винуватцю ДТП призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Аварія сталася майже опівночі 29 жовтня 2016 року. Нетверезий чоловік (вміст алкоголю в крові становив 2,5 проміле) за кермом автомобіля марки "Fiat Scudo" рухався вулицею Луцькою у Володимирі-Волинському та наїхав на велосипедиста.

Маючи можливість надати потерпілому допомогу, винуватець ДТП втік з місця пригоди. 29-річний велосипедист же від отриманих травм помер.

Володимир-Волинський суд, визнавши водія винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України, рішенням від 3 липня 2017 року призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Апеляційний суд області, задовольнивши апеляційну скаргу обвинуваченого, скасував вирок суду першої інстанції та призначив новий судовий розгляд.

За принципової позиції прокурорів, згідно з новим рішенням суду, винуватець ДТП відбуватиме покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Окрім того, з нього стягнуть на користь потерпілих 350 тис. грн моральної шкоди та до настання повноліття двох дітей загиблого він сплачуватиме щомісяця кошти на їх утримання.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 18 травня
Наступна новина Господарі зниклого волинянина-афганця хочуть за нього викуп
Останні новини
Схожі новини