«Надія вдалині від дому»: у Луцьку влаштували виставку-інсталяцію історій біженців і переселенців

«Надія вдалині від дому»: у Луцьку влаштували виставку-інсталяцію історій біженців і переселенців

Зворушливі історії про сильних людей вчора, 20 червня, у Всесвітній день біженців могли дізнатися лучани та гості міста.

Захід був організований командою Благодійний фонд «Рокада» Волинь у вигляді виставки-інсталяції 15 історій біженців та переселенців. Історії переміщених осіб були доповненні валізами з тими речами, які вони змогли вивезти з дому: хтось узяв дитячі іграшки та одяг, хтось парфуми для дружини та солодощі, а хтось просто порожню валізу. Валізи символізували шлях від однієї валізи до успішної інтеграції.

Озвучити історії переселенок, які залишилися на Волині, взялися акторки театру ГаРмИдЕр. Це історії про сильних жінок, які знайшли у собі завзяття рухати далі після життєвих випробувань. Одна з них стала акторкою театру, а інша – розпочала роботу у фонді «Рокада».

Також у межах виставки-інсталяції відбулася виставка дитячих робіт ВПО та майстерка для дітей. До того ж ВПО могли поспілкуватися з психологом.

Захід був покликаний привернути увагу до історій біженців та внутрішньо переміщених осіб та важливості допомоги цим людям у громадах, що їх прийняли.

Читайте також: «Тим, що приїхали, у рази важче. росія позбавила їх опори – нею маємо стати ми»

Під час заходу нагадати про важливість такого дня прибули представники влади: заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, директор департаменту соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації Оксана Гобод та заступниця очільника Луцької міської ради Ірина Чебелюк

Проєкт реалізовується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині заблокували майже сотню банківських рахунків боржників комуналки
Наступна новина В Україні з 1 липня подорожчає пальне: як зміняться ціни
Останні новини
Схожі новини