Навіки 24: спогади про Героя з Волині Василя Величка

Навіки 24: спогади про Героя з Волині Василя Величка

Солдат Василь Величко, позивний «Васьок», загинув 24 березня 2022 року, виконуючи бойове завдання поблизу села Засілля на Миколаївщині. Воїну було 24 роки.

Спогади про воїна опублікували на платформі «Меморіал Героїв». 

Василь народився в селі Тоболи Волинської області. Навчався у Луцькому центрі професійно-технічної освіти, здобув фах фотографа. У мирному житті був приватним підприємцем, займався деревиною. Також виступав як діджей під псевдонімом «didjei Kubanskui». Любив грати на музичних інструментах, особливо на гітарі, та співати. Займався спортом, грав у місцевій футбольній команді.

Під час повномасштабної війни Василь вирішив іти на фронт. Приєднався до лав 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Обіймав посаду водія-санітара.

«Вася був веселим і щирим. Люди до нього тягнулись, мав багато друзів. Мій брат був хорошою людиною. За власні кошти придбав форму для гравців своє футбольної команди і ще багато чого хорошого зробив для свого села. На війну пішов одним із перших, був наймолодший з-поміж хлопців з нашого села, які вирушили захищати Батьківщину. Він сильно переживав за людей і не міг всидіти вдома. Тільки почалась війна, допомагав місцевим військовим всім, чим міг. А 4 березня і сам пішов на війну», – розповіла сестра загиблого Ольга.

Посмертно боєць нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали захисника у рідному селі.

У Василя залишилися батьки, сестра і двоє братів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькраді буде два нових депутати
Наступна новина Авто збило 19-річну пішохідку в Луцьку: подробиці ДТП. ФОТО
Останні новини
Схожі новини