Нідерланди шукають способи повернення військовозобов'язаних українців додому

Нідерланди шукають способи повернення військовозобов'язаних українців додому

Нідерланди розглядають варіанти повернення українців призовного віку на батьківщину. Зараз українські біженці продовжують отримувати допомогу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прем’єр-міністра Нідерландів Діка Схоофа, якого цитує Algemeen Dagblad.

Відповідну заяву прем'єр зробив під час обговорення міграційної політики у парламенті, відповідаючи на питання лідера "Партії Свободи" Герта Вілдерса.

Вілдерса "турбує" те, що "десятки тисяч" українських чоловіків перебувають у Нідерландах, тоді як український уряд хоче повернути їх на батьківщину для оборони країни чи допомоги у відбудові.

"Я вважаю цілком нормальним, що коли ваша країна перебуває у стані війни, ви допомагаєте захищати свою власну країну", - сказав Вілдерс.

Прем'єр Нідерландів зазначив, що під час розмови президент України Володимир Зеленський надзвичайно "обережно" підходив до примусового повернення військовозобов’язаних чоловіків додому. Прем'єр-міністр вважає, що це "розумна лінія", але Вілдерса така відповідь не задовольнила.

"Ви також можете запровадити політику, щоб заохотити їх повернутися туди", - сказав Вілдерс.

Глава нідерландського уряду зазначив, що хоче подумати про це разом з Україною. Також Схооф додав, що українські біженці мають право на притулок, медичне обслуговування, роботу та освіту, як і раніше.

Нідерландські ЗМІ зазначили, що станом на осінь минулого року у Нідерландах проживало понад 19 тисяч українських чоловіків призовного віку. Всього було зареєстровано близько 39 тисяч чоловіків з України. Кількість жінок, які знайшли прихисток у Нідерландах, складає 63 тисячі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині провели в останню путь захисника. ФОТО
Наступна новина Держслужбовцям та військовим заборонили використовувати Telegram на робочих пристроях
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні