На Волині перевірятимуть якість асфальту, укладеного за новою технологією. ФОТО

На Волині перевірятимуть якість асфальту, укладеного за новою технологією. ФОТО
Взяли проби асфальту. Фото - Волинська ОДА

Взяли на пробу асфальт, який укладали за новою технологією при низьких температурах у Луцьку на вулиці Дубнівській.

Цю технологію випробували на об’їзній вулиці Дубнівської ще 9 січня. Тоді там уклали лише три експериментальні латки, повідомила прес-служба Волинської ОДА.

17 січня працівники лабораторії Служби автомобільних доріг у Волинській області на чолі з начальницею Марією Гаць взяли на пробу зразки для контролю якості. 

«По візуальному обстеженню можна сказати, що покриття ущільнене, без дефектів, а отже – якісне. В лабораторних умовах ми додатково випробуємо зразки», – заявила вона.

Препарат уже запатентували в Україні. Його досліджували в Державному науково-дослідному та проектно-вишукувальному інституті «НДІпроектреконструкція». Після чого, у рамках експерименту, на Волинь безкоштовно передали 2 літри.

«Науковцям вдалося виробити екологічно чисту речовину, за допомогою якої з’являється можливість повторно застосовувати фрезирований асфальт. Мова йде про регенератор АНТ, привезений з ЄС. Спершу вторинний асфальтобетонний матеріал у вигляді крихти розігріли до температури 130-160 градусів. Далі додали зазначену речовину і закатали», – пояснив заступник голови ОДА Валентин Цьось.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Владика Михаїл освятить воду у Стиру
Наступна новина Де шукати луцьких депутатів: приймальні обранців на онлайн-карті
Останні новини
Схожі новини