«Підривника» мосту в Києві не будуть звинувачувати у теракті. Все, що відомо про інцидент

«Підривника» мосту в Києві не будуть звинувачувати у теракті. Все, що відомо про інцидент

«Підривника» мосту Метро в Києві не звинувачуватимуть у підготовці теракту. З чоловіка, який погрожував підірвати міст, зняли підозру в тероризмі, йому інкримінують хуліганство і неправдиве повідомлення про замінування.

Про це заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє УНІАН.

Що відомо про інцидент?

18 вересня близько 17.00 стало відомо, що в Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожує зброєю і висловлює намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів та дронів. Поліція кваліфікувала погрози невідомого як підготовку до теракту.

Близько 19.40 чоловіка затримали. При ньому не знайшли вибухівки. Перед затриманням чоловік викинув карабін, з якого пострілом пошкодив поліцейський дрон. При затриманні чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали.

Зловмисником виявився 42-річний уродженець Криму Олексій Белько.

Що відомо про «підривника»?

Олексій Белько був снайпером-розвідником 8-го полку спецпризначення, відслужив шість ротацій на передовій на Донбасі, має статус учасника бойових дій.

26 червня Белька судили за самовільний вихід частини, він просидів сім днів на гауптвахті.

Також у червні цього року Белько несподівано здав у Деснянське райуправління поліції 1 кг вибухівки та 88 набоїв, які нібито знайшов у сейфі в будинку у Чернігівській області.

Сміливий, але нестабільний

У частині, в якій служив Белько, думки про нього розділилися.

За словами товариша по службі затриманого «підривника», якого залучали до переговорів під час проведення спецоперації, Белько просив розблокувати його машину і дати йому «два колеса». Сказав, що з'їздить до коханої, а потім здасться поліції.

Один з його знайомих Роман Семисал розповів, що в спілкуванні Белько створює враження «абсолютно адекватної» людини. «Небалакучий, стриманий. Він був взагалі один із тих, хто не пив, не вживав спиртне», – зазначив він.

В житті Олексій – врівноважена, смілива і цілком адекватна людина, запевнили журналістів деякі колишні товариші по службі.

Знайомі вважають, що разом із силою волі та патріотичною налаштованістю, в Олексія Белька також спостерігалась психологічна нестабільність.

Кримська історія і любовне розчарування

На окупованому півострові у 42-річного Олексія Белька залишилася сім'я – колишня дружина Олена і син-підліток. А останнім часом він жив із іншою жінкою, з якою перед самим затриманням він просив правоохоронців зв'язатися. Як розповів його друг із Криму, Олексій вважався у компанії хорошим хлопцем, дуже веселим. "Але очікувати від нього можна було будь-чого!" – наголосив товариш.

У Криму Олексій працював ковалем. За словами знайомих, він був майстром своєї справи, міг виконати будь-яке замовлення. Зі своєю сім'єю у Криму він перестав спілкуватися. Сам же Олексій поїхав до Києва років вісім тому.

"Ми здогадувалися, що він пішов на Донбас воювати, хоча він нікому про це не розповідав", – каже його товариш. У Олексія є кілька сторінок у соцмережах, проте на своїй основній, де багато кримських друзів, він фото у формі не публікує. На "запасній" сторінці у соцмережі у нього є торішнє фото з дівчиною, можливо, тієї самою, з якою він уже давно живе у столиці.

Дівчина на ім'я Олена також має відношення до військових, за словами знайомих, останнім часом у них стосунки розладналися. Виною стала нібито зрада з її боку.

Ймовірна дівчина "підривника" / фото зі сторінки Олексія Белька у соцмережі

Його товариші по службі вважають, що на такий відчайдушний крок Олексій пішов, бо зараз все на нього навалилося.

«І політика, і дівчина, служба, війна ... Все разом. Мабуть, не витримав і вирішив діяти. У нього є дух, є сила, у нього інші цінності. Просто хотів привернути увагу», – вважає його колишній товариш по службі.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Потреби змінюються: Приватбанк дізнався, що купували на Волині цього літа
Наступна новина Мінус 22 кг за три місяці. Редактор «Першого» схуднув «на спір»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні