Порошенка допитають як свідка у справі про держзраду Януковича

Порошенка допитають як свідка у справі про держзраду Януковича

Допит відбудеться у середу, 21 лютого 2018 року.

Президента України Петра Порошенка та постпредставника України при Організації обє’днаних націй (ООН)  Володимира Єльченка допитають в Оболонському районному суді Києва як свідків у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в середу, 21 лютого 2018 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У середу ми допитаємо президента України Петра Порошенка і посла  Єльченко (постпреда України при ООН Володимира  Єльченко – ред.). Це останні свідки сторони обвинувачення в цьому процесі», – йдеться у повідомленні із посиланням на прокурора Головної військової прокуратури Руслана Кравченка.

 

Як писав Mind, 7 грудня 2017 року Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про виклик на допит президента України Петра Порошенка в якості свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. 

Водночас, 18 лютого 2018 року на церемонії відкриття виставки, присвяченій учасникам Революції гідності – творчим особистостям «Переведи мене через Майдан» в Києві Порошенко заявив про намір брати участь у процесі у справі про державну зраду Януковича і важливість розслідування злочинів проти учасників Революції гідності у 2014 році.

«Зло має бути покаране, і тому вперше в українській історії я прийняв рішення взяти участь в судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент особисто це робить. Але це справа кожного з нас», – заявив Порошенко.

Президент також підкреслив, що злочини проти учасників Революції гідності не мають терміну давності, а злочинці повинні бути покарані, і зазначив, що розділяє незадоволеність суспільства темпами розслідування і швидкості судових процесів.

«У той же час добре усвідомлюю масштаб злочину, так само як і необхідність юридично бездоганною доказової бази і неухильного дотримання всіх процесуальних норм ... Повинні пройти процедурно-складний шлях для того, щоб у вбивць потім не було ніяких зачіпок в європейських судах», – підкреслив голова держави.

Крім того, Порошенко попросив генерального прокурора Юрія Луценка проаналізувати, чим можна організаційно допомогти Департаменту спеціальних розслідувань, який веде це виробництво.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 20 лютого
Наступна новина Гроші зі сміття: чому відмова від сміттєпроводів збільшить доходи цілої низки компаній
Останні новини
Схожі новини