«Шахтар» не буде фаворитом у вирішальному протистоянні за місце в груповому турнірі ЛЧ

«Шахтар» не буде фаворитом у вирішальному протистоянні за місце в груповому турнірі ЛЧ

Віце-чемпіон України з футболу – «Шахтар», успішно подолав третій раунд кваліфікації Ліги чемпіонів, але на вирішальному відбірковому етапі зустрінеться з більш міцним суперником.

«Гірники» у третьому раунді кваліфікації головного клубного турніру Європи двічі здолали бельгійський «Генк», обігравши суперника і на виїзді, і вдома з однаковим рахунком 2:1. Підопічні італійського тренера Роберто Де Дзербі, який очолив «Шахтар» влітку, підтвердили свій статус фаворита в парі з командою із Бельгії.

Але у наступному раунді вже у суперника «Гірників» буде право називатися фаворитом пари. Мова про французький «Монако», який впевнено переміг на попередньому етапі чеську «Спарту» (2:0 на виїзді і 3:1 вдома), і тепер саме монегаски будуть більш вірогідними претендентами на потрапляння до групової стадії ЛЧ. На думку експертів Betonmobile, на боці «Монако» 55% потенційного успіху, тоді як «Шахтарю» відводять 45% шансів на досягнення мети.

Змінити ситуацію та думку про свої шанси у цій парі підопічні Де Дзербі можуть вже 17 серпня, коли відбудеться перша гра між суперниками в Монако. Матч-відповідь в цій парі – на українській землі, відбудеться за тиждень.

Нагадаємо, що Україну в Лізі чемпіонів також представить діючий володар золотих медалей вітчизняного чемпіонату – київське «Динамо», яке розпочне свій шлях у турнірі вже з групового етапу.

Минулого сезону «Динамо» та «Шахтар» виступали в ЛЧ на груповому етапі, але синхронно вилетіли з турніру вже після шести зіграних матчів, посівши треті місця в своїх квартетах. Також однаково колективи виступили і у другому за статусом змаганні Старого світу – Лізі Європи. Там кияни та «Гірники» пройшли до 1/8 фіналу, де поступилися відповідно іспанському «Вільярреалу», який став у підсумку володарем трофею, та італійській «Ромі».

На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Карантин в Україні продовжили до 1 жовтня
Наступна новина У Луцьку помер стоматолог-ортопед
Останні новини
Схожі новини