Ситуація в Луцьку критична, – начальник відділу охорони культурної спадщини Котис

Ситуація в Луцьку критична, – начальник відділу охорони культурної спадщини Котис

Новопризначений очільник відділу охорони культурної спадщини Луцька Олександр Котис розповів, що почне роботу з реставрації дверей.

Він зауважив, що є дуже багато паперової роботи, – розповів він газеті День

"Є програма реставрації дверей. А загалом робота відбувається не від об'єкта до об'єкта, тут більше паперової роботи. Щодо пам'яток, зверну увагу передусім на забудову кінця ХІХ - початку ХХ століть. Треба підписати охоронний договір на будинок колишньої Центральної каси спілок (Кривий Вал, 28)", – розповів Олександр Котис. 

Нагадаємо, нещодавно краєзнавця Олександра Котиса призначили начальником відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради.

За його словами, тепер є більша можливість впливу на ситуацію з історичною спадщиною міста:

«До популяризації історії Луцька тепер додається можливість адміністративного впливу на історико-архітектурне середовища. Тут не буде просто і легко».

Ситуацію в місті краєзнавець навав складною:

«Ситуацію в місті можна охарактеризувати як критичну, але на це є різні причини: є законодавчі, фінансові, адміністративні, чисто особисті якісь моменти і, я б навіть сказав, цивілізаційні». 

За його словами, варто не зачаровуватися.

«Я потрапив у складну систему взаємовідносин, регульовану законодавчою сферою і всілякими звичаєвими правилами. І це є специфіка порівняно з тим становищем, коли можеш бути вільною птахою і писати тексти. Я не припиняю займатися дослідженнями і популяризацією», – зазначив він.

Новопризначений чиновник зазначив свої найближчі плани:

«Треба буде зареєструвати як пам'ятки всі об'єкти, які цього потребують, покращити роботу з підписанням охоронних договорів, моніторинг і оперативна реакція на фізичні зміни середовища. Також планую налагодити активну комунікацію з громадськістю і ЗМІ: пояснювати особливості роботи, відповідати на питання тощо. Багатьох цікавитиме доля Петра Троневича. Він поки залишається працювати у відділі моїм заступником", – додав .


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дочекалися, що зацвіла акація, то ми її їли». Голодомор у спогадах 92-річної лучанки
Наступна новина Зношений транспорт і проблема з кадрами. Чи готові волинські дорожники до зими
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні