Скільки коштує зняти квартиру у Луцьку у вересні

Скільки коштує зняти квартиру у Луцьку у вересні
Фото ілюстративне, джерело: Конкурент

Ціни на тривалу оренду квартир в Луцьку зросли на 20 % в порівнянні з літніми місяцями.

Про це розповіла директор центру нерухомості «Експерт» Валентина Образцова, – повідомляє видання Конкурент з посиланням на портал Domik.ua.

Зі слів експерта, зростання цін пов'язане із сезонним підвищенням попиту на житло серед студентів.

За інформацією агентств нерухомості Луцька, попитом серед орендарів користуються об'єкти, розташовані як в нових житлових комплексах, так і в багатоквартирних будинках старого житлового фонду.

При виборі житлового об'єкта квартиронаймачі звертають увагу на локацію багатоквартирного будинку. Найчастіше орендарі орієнтовані знімати житло, розташоване недалеко від місця роботи і навчання.

На початку вересня 2018 року орендарі цікавляться житлом в багатоквартирних будинках, розташованих в центрі і 33-му мікрорайоні Луцька.

ЦІНИ НА ОРЕНДУ КВАРТИР В БУДИНКАХ СТАРОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ

Житло в багатоквартирних будинках старої споруди Луцька воліють знімати орендарі, які мають обмежений бюджет. Так, зі слів Валентини Образцової, 60 % клієнтів, які розглядають пропозиції про оренду такого житла, шукають квартири вартістю до 3000 грн в місяць.

Середній діапазон вартості оренди квартир в будинках старого житлового фонду Луцька на початку вересня (за інформацією ріелторів):

Локація

Однокімнатна квартира, грн

Двокімнатна квартира, грн

Трикімнатна квартира, грн

Центр міста

3000-4000

4500-7000

5000-8000

Прицентральні райони

2500-4000

4000-7000

4500-7000

Околиця міста

2000-3500

3500-5000

4000-7000

ЦІНИ НА ОРЕНДУ КВАРТИР В НОВОБУДОВАХ

За даними директора АН «Галерея нерухомості» Інни Пугач, житло в новобудовах затребуване серед орендарів у Луцьку. Клієнти обирають такі об'єкти через встановлені лічильники енергоресурсів і автономного опалення, що заощаджує витрати на оплату комунальних послуг. Найбільшим попитом серед квартиронаймачів користуються квартири в нових житлових комплексах вартістю до 7000 грн в місяць.

Читайте також: 

Середні ціни пропозицій оренди квартир в новобудовах Луцька на початку вересня 2018 року (за інформацією ріелторів):

Локація

Однокімнатна квартира, грн

Двокімнатна квартира, грн

Трикімнатна квартира, грн

Центр міста

5000-8000

6000-8000

8000-15000

Прицентральні райони

4000-8000

5500-8000

5000-10000

Околиця міста

3500-5000

4000-6000

5000-8000

У таблицях відображена середня вартість оренди квартир в Луцьку. На практиці ціна може відрізнятися, оскільки залежить від площі, планування і розташування житлового об'єкта.

ЯКІ ВИМОГИ ВЛАСНИКІВ ДО ПОТЕНЦІЙНИХ ОРЕНДАРІВ

Як стверджують ріелтори, власники житлової нерухомості в Луцьку перебірливі у виборі квартиронаймачів. Зі слів Інни Пугач, 90 % власників відмовляють в оренді мешканцям з тваринами. З цієї причини в деяких випадках орендарі приховують від потенційних орендодавців наявність домашнього вихованця.

Також власники квартир не хочуть здавати квартири сім'ям з маленькими дітьми і студентам молодших курсів. Ріелтори пояснюють, що орендарі побоюються нанесення шкоди ремонту, меблів і побутової техніки.

ХТО ОПЛАЧУЄ КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ І НАСКІЛЬКИ ВАЖЛИВА ДЛЯ ОРЕНДАРІВ СУБСИДІЯ

Зі слів експертів, у 90 % випадків орендарі квартир в Луцьку оплачують комунальні платежі самостійно. При виборі житла квартиронаймачі ніколи не цікавляться наявністю оформленої субсидії.

Ремонт побутової техніки та меблів виконується за домовленістю.

Читайте також: 

«Якщо поломка сталася через неправильну експлуатацію або необережність орендаря, то він усуває проблему. Наприклад, предмет впав на пральну машину, в результаті чого було розбите скло. У такій ситуації скло змінює орендар. В інших випадках ремонт побутової техніки і меблів оплачує власник житла», – розповів приватний ріелтор Юрій Юнчик.

ФОРМА І ВАЛЮТА ОПЛАТИ ЗА ОРЕНДУ КВАРТИРИ

Агент АН «Геліос» Сергей Наумчик розповів, що орендарі сплачують вартість орендованої квартири в національній валюті. При укладанні договору власники житлової нерухомості просять квартиронаймачів внести оплату за перший і останній місяці проживання, а також залишити заставну суму. Розмір застави стартує від 500 грн і варіює, залежно від суми орендної плати.

Як повідомили в центрі нерухомості «Експерт», власники переглядають ціни на квартири приблизно раз на рік – виходячи з ринкової ситуації. Періодичність підвищення вартості оренди житла в стандартному договорі оренди не прописується.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відеореєстратор зафіксував, як лучанка кинулася під колеса авто. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку помолилися за журналістів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини