Сонце та вітер працюватимуть більше – за менші гроші

Сонце та вітер працюватимуть більше – за менші гроші

До 2020 року «зелена» енергія стане дешевшою за енергію електрики, яку отримують з викопних видів палива. Такий висновок зробили експерти міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA).

За останні сім років вартість виробництва електроенергії у сонячній енергетиці впала на 73% і досягла 10 центів за кВт/год. Вартість виробництва у материковій вітроенергетиці знизилася за цей же період на 23%. Згідно з підрахунками Bloomberg New Energy Finance, до 2040 року більше третини всієї електроенергії будуть генерувати вітер та сонце. Поки що ця цифра становить всього 5%, однак уже зараз вартість будівництва сонячних електростанцій в США і Німеччині зрівнялася з будівництвом вугільних.

Серед безперечних плюсів «зеленої» енергії – її постійна відновлюваність, екологічність та безпека. За останні п’ять років інвестиції у цю галузь склали близько $1 трлн і створили станом на сьогоднішній день майже 10 млн робочих місць.

У 2017 році Китай запустив 50 ГВт нових потужностей на основі відновлюваних джерел, показавши найбільше зростання. А Коста-Ріка завдяки вигідному географічному положенню протягом 300 днів минулого року отримувала електроенергію вперше виключно з відновлюваних джерел. В Європі щорічний приріст «зеленої» енергетики – близько 5,5%.

В Україні ця галузь становить лише 1% всіх потужностей країни. Однак, згідно із планами уряду, до 2020 року ця цифра має зрости до 11%.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Троє волинян серйозно постраждали в ДТП у Литві. ФОТО
Наступна новина Звільнено начальника рівненської митниці
Останні новини
Схожі новини