США та Ізраїль таємно розробили план протидії Ірану. ВІДЕО

США та Ізраїль таємно розробили план протидії Ірану. ВІДЕО

США та Ізраїль таємно розробили план протидії Ірану. Про це повідомляє ізраїльський телеканал Ченел Тен з посиланням на джерела у владі.

За інформацією, зустріч відбулась два тижні тому, у Вашингтоні, після проголошення Трампом про перенесення посольства з Тель-Авіву до Єрусалима. Зі сторони Білого дому у договірному процесі виступив радник президента з питань національної безпеки Герберт МакМастер. Ізраїльську делегацію очолив його колега, голова Ради з нацбезпеки країни Меїр Бен-Шабат.

Переговори тривали два дні, в результаті був підписаний таємний документ, який включав кілька пунктів, враховуючи різні сценарії розгортання подій в регіоні.
Угода передбачає створення чотирьох спільних робочих груп. Перша буде таємно займатись протидією іранській ядерній програмі. Друга − питаннями втручання Ірану в Сирію та Ліван. Третя − вивчатиме ракетну програму Тегерану, а четверта − прогнозуватиме можливі сценарії розвитку ситуації на Середньому Сході.

Ізраїльські посадовці підтвердили, що країни досягли домовленості щодо плану протидії Ісламській Республіці. У Вашингтоні заявили, що договір не є остаточним, а документ тільки окреслює межі співпраці. Водночас посадовці з Білого Дому відмовились коментувати чи США зобов’язані координувати всі свої дії стосовно Ірану з ізраїльтянами, повідомляє Джерусалім Пост.
В жовтні Дональд Трамп презентував нову стратегію для Ірану. У своєму виступі він назвав Тегеран "спонсором тероризму" та "диктатором". Американський лідер запровадив нові жорсткі санкції через випробування в Ірані балістичних ракет, що, на думку Вашингтону, порушує дух ядерної угоди 2015 року.

Адміністрація США також звинувачує Іран в озброєнні шиїтських повстанців руху «Аль-Хуті» в Ємені та підтримці парамілітаристської ісламської організації «Хезболла» в Лівані, яким приписують низку терактів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДТП у Луцьку: маршрутка в'їхала у мікроавтобус. ФОТО
Наступна новина Барометр свободи слова в Україні. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини