США виділили для України нову військову допомогу

США виділили для України нову військову допомогу

США виділили Україні нову військову допомогу на суму 7,9 млрд доларів. Також Вашингтон запровадив нові санкції проти Росії.

Про це написав Володимир Зеленський у Telegram.

Вдячний президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 млрд доларів США та запровадження санкцій проти Росії, – зазначив президент.

Також глава держави подякував США за те, що вдалося знайти спосіб виділити залишок (близько 5,9 млрд доларів) раніше виділених коштів, щоб повноваження президента не закінчилися до кінця фінансового року США.

За словами Зеленського, нова військова допомога буде включати додаткову батарею ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу «повітря - земля», а також кошти для зміцнення оборонно-промислової бази України.

Також США розширюють програму підготовки пілотів на F-16 і запровадили санкції проти Росії, щоб обмежити її здатність фінансувати війни проти України.

Ми завжди цінували потужну двопартійну підтримку у Сполучених Штатах та серед американців у справедливій справі України щодо перемоги над російською агресією, – додав Зеленський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Похорон у Луцьку. Люди стали навколішки біля домовини Героя
Наступна новина На Київщині відкрили хаб підтримки для сімей військових
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні