Тест на коронавірус безкоштовно робитимуть приватні лабораторії. Степанов розповів подробиці

Тест на коронавірус безкоштовно робитимуть приватні лабораторії. Степанов розповів подробиці

Згідно з постановою Кабміну від 9 жовтня про залучення приватних лабораторій до безкоштовного проведення ПЛР тестувань на COVID-19, приватні лабораторії здійснюватимуть лише аналіз переданих їм зразків на своєму лабораторному обладнанні.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в суботу, повідомляє Українська правда.

«Ми будемо контрактувати через наші лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення тестувань. Тобто наша мобільна бригада або лікарня, яка здійснює забір в людини, буде передавати в приватні лабораторії, які будуть проводити саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні», – розповів міністр.

«Це не означає, що зараз приватні лабораторії почнуть робити для людей з вулиці ці тести. Ми просто не в змозі будемо це проконтролювали. Зрозуміло, що ми приватним лабораторіям будемо сплачувати кошти. Тому ми будемо залучати приватні лабораторії, контрактувати їх і відвозити їм зразки для того, щоб вони проводили тестування», – пояснив очільник МОЗ.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ігор Палиця вже видужав від коронавірусу
Наступна новина У Міністерстві освіти закликають школи перейти на дистанційне навчання
Останні новини
Схожі новини