У Чорне море увійшов бойовий корабель флоту РФ. ФОТО

У Чорне море увійшов бойовий корабель  флоту РФ. ФОТО

9 січня у Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ, який відносять до основної ударної сили ВМФ РФ у дальній морській зоні.

Про це з посиланням на експерта благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Андрія Клименка повідомляє Українська правда.

«Вранці 9 січня у Чорне море увійшов ракетний протичовновий есмінець «Североморск» (619), проект «Фрегат», по класифікації НАТО - Udaloy», - зазначив Клименко. 

«До Чорного моря вперше за часи окупації Криму зайшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, а не Чорноморського, а корабель, що відносять до основної ударної сили ВМФ РФ у дальній морській зоні», - підкреслив він.

У Міноборони РФ в свою чергу з посиланням на прес-службу Північного флоту підтвердили інформацію про входження «Сєвєроморська» у Чорне море.

«9 січня великий протичовновий корабель Північного флоту «Сєвєроморськ», що виконує завдання далекого походу, пройшов протоку Босфор і увійшов у Чорне море. До 7 січня БПК «Сєвєроморськ» виконував поставлені завдання у Середземному морі», - заявили в МО РФ.

У Міноборони РФ зазначили, що з кінця вересня до середини грудня «Сєвєроморськ» діяв в акваторії Індійського океану, Аденської затоки, Червоного та Аравійського морів.

«Він виконував завдання по боротьбі з піратством та забезпечував безпеку цивільного судноплавства», - заявили у російському відомстві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Рівненщині чоловік помер від кору
Наступна новина Українців попереджають про затримку пошти через погоду
Останні новини
Схожі новини