У Ковелі презентували відремонтовану поліклініку. ФОТО

У Ковелі презентували відремонтовану поліклініку. ФОТО
У Ковелі презентували частину оновленого приміщення поліклініки на вулиці Театральній (фото із сайту міськради)

У Ковелі презентували частину оновленого приміщення поліклініки на вулиці Театральній.

Подія відбулася 5 квітня, повідомляє сайт міськради.

Капітальний ремонт зробили за рахунок субвенції з держбюджету. Ці кошти міське територіальне медичне об’єднання отримало від Національної служби здоров’я України відповідно до кількості підписаних декларацій із сімейними лікарями, терапевтами.

На сьогодні угоди уклали майже 80% ковельчан. 

Головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Олег Кубай розповів, що на сьогодні відремонтовано шість кабінетів для сімейних лікарів, кабінети завідувача, головної медсестри та онкопрофоглядів. Також придбали нові меблі, комп’ютерну техніку, медичне оснащення. 

«Для нас, працівників, це значний крок вперед. Тепер кожен лікар має у своєму розпорядженні новий комп’ютер, електрокардіограф, препарат для визначення цукру крові та інше обладнання. Це і зручності для наших пацієнтів», – таку думку висловила  сімейний лікар Юлія Мокійчук.

Міський голова Олег Кіндер пообіцяв, що міська влада буде підтримувати розвиток медичної галузі. У нинішньому році з місцевого бюджету  спрямовується значна сума коштів на ремонтні роботи, обладнання.

Зокрема, вони будуть використані на оновлення четвертого поверху пологового будинку (там розташовані – реанімаційне відділення, операційна акушерська, пологові зали). Виділяються гроші  на влаштування там дитячої поліклініки, поліпшення умов у дитячій лікарні.

Головний лікар МТМО Олег Самчук каже, що роботи у поліклініці продовжаться. Також за кошти Світового банку у Ковелі ведеться реконструкція приміщень, які надало місто, на вулиці 40 років Перемоги та Відродження. Там згодом теж будуть відкриті  амбулаторії  первинної медико-санітарної допомоги. У перспективі, сподіваються, для зручності мешканців вони з’являться  у кожному мікрорайоні Ковеля.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 5 квітня. ФОТО
Наступна новина Нововолинці можуть залишитися без гарячої води
Останні новини
Схожі новини