У Луцьку досліджуватимуть легендарний З'їзд монархів

У Луцьку досліджуватимуть  легендарний З'їзд монархів

У Луцьку протягом року вивчатимуть деталі З’їзду європейських монархів, який відбувся 590 років тому. 

У стінах місцевого центру історичної інформації презентували просвітницький проект «З’їзд європейських монархів у Луцьку», – йдеться у сюжеті Сфери.ТВ.

З’їзд монархів, який у 1429 році став визначальним у багатьох міждержавних питаннях європейських країн, тоді у п’ятитисячному Лучеську зібрав близько двадцяти тисяч людей з різних куточків континету. А тому, каже начальник відділу охорони культурної спадщини Луцькради Петро Троневич, подія безсумнівно вартує того, аби вивчити та дослідити цю тему до дрібниць.

За його словами, з’їхались усі до Луцька через те, що литовський князь Вітовт був дуже впливовою людиною і мав чималі зв’язки у широких колах європейських країн.

Організатори проекту закликають усіх бажаючих долучитись до вивчення та дослідження історії, яка відбуватиметься протягом року. А ще посадовці туристичного напрямку Луцькради  впевнені, що в майбутньому це неабияк розширить поле принад для туристів. 

Довідково: З'їзд європейських монархів у Луцьку — дипломатична зустріч, яка відбулася у січні 1429 року в місті Луцьку. Скликаний з відома та згоди короля угорського, німецького та чеського — імператора Священної Римської імперії Сигізмунда за ініціативою Великого князя литовського Вітовта з метою вирішення низки політичних та економічних питань Центрально-Східної Європи. Вітовт планував вирішити на ініційованому ним зібранні питання османської загрози для Європи, гуситську проблему, та, принагідно, питання власної коронації в статусі короля Литви, про що вів дипломатичне листування із Сигізмундом Люксембурзьким ще від 1428 року.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині машина злетіла з дороги, водія затисло в авто. ФОТО
Наступна новина Хірург з Волині Валіхновський розказав, чим небезпечне пірнання в ополонку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні