У Луцьку відзначать Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

У Луцьку відзначать Всесвітній день боротьби з поліомієлітом
https://bzv.org.ua

У Луцьку в рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом проведуть ряд заходів, зокрема влаштують забіг, проведуть конкурс дитячих малюнків, перегляд 3D фільму тощо.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я на сайті міськради. 

Дійство розпочнеться 27 жовтня на Театральному майдані о 9:30. Окрім забігу, на Театральному майдані відбудеться конкурс дитячих малюнків, перегляд 3D фільму, майстер-клас «Числографіка» та виступи на тему вакцинації.

Довідково

Щороку 24 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Цей день заснований за ініціативи міжнародної організації Rotary International, щоб привернути увагу світової спільноти до проблеми захворювання на поліомієліт, який можна попередити за допомогою вакцинації.

Поліомієліт – це вірусне інфекційне захворювання, що уражує нервову систему і викликає повний параліч. Джерелом інфекції є хворі або вірусоносії. Основним способом поширення інфекції був безпосередній або опосередкований контакт із хворим (через руки, носові хустинки, одяг, постільну білизну тощо). Виділення вірусу відбувається через слиз носоглотки або з кишківника з фекаліями і розпочинається вже в інкубаційний період, який триває в середньому 5-12 днів (можливі коливання від 2 до 35 днів). Після появи перших симптомів захворювання вірус продовжує виділятися з фекаліями.

У період до початку проведення вакцинації паралітичний поліомієліт був чи не однією з найзагрозливіших хвороб, оскільки вражав тисячі та десятки тисяч людей, головним чином дітей до 5 років, з яких близько 10% помирали, а 40% ставали інвалідами.

Поліомієліт невиліковний, але йому можна запобігти за допомогою вакцинації. Вакцинація складається з трьох щеплень і проводиться дітям у віці 2, 4 і 6 місяців. Ревакцинація проводиться дітям у віці 18 місяців, 6 та 14 років з використанням оральної поліомієлітної вакцини (ОПВ). Окрім того, з метою профілактики поліомієліту необхідно:

додержуватись правил особистої гігієни (миття рук);

свіжі овочі, фрукти, сухофрукти та зелень перед вживанням після миття під проточною водою ополоснути кип’яченою чи бутильованою водою.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Радість дітям і батькам!» – депутат Михайло Імберовський тішиться новим дитсадком у Кримному. ФОТО
Наступна новина 16-річна волинянка фінішувала сьомою на Олімпійських іграх. ФОТО
Останні новини
Схожі новини