У Луцьку з’ясовували причини і передумови спроби самоспалення АТОвця. ВІДЕО

У Луцьку з’ясовували причини і передумови спроби самоспалення АТОвця. ВІДЕО

22-річний азовець із позивним Ганс, який хотів спалити себе під стінами Луцької мерії, пішов на війну у 18 років та бачив смерті своїх друзів. Побратими бійця та психолог, які рятували Ганса, зустрілися з журналістами, аби розповісти, до чого призводить нерозуміння владців, та чому питання АТОвців мають вирішуватись передусім.

Про те, що збирається покінчити життя самогубством, боєць з позивним Ганс натякав ще у міській раді відразу після сесії, коли обранці громади забирали кошти, раніше заплановані на реабілітаційний центр, – ідеться в сюжеті Sfera-TV Lutsk.

До слова, у цьому випадку викликає тривогу неготовність спеціальних служб, зокрема поліції, до подібних інцидентів. Адже, зважаючи на рівень соціальної напруги, недостатню турботу влади про учасників військових дій, схожі ситуації можуть повторюватись.

Олена Звєрєва розповідає: в цей день якраз була  на дачі. Коли дізналась про інцидент, відразу помчала до Луцькради, де боєць вже стояв весь облитий бензином і мав намір себе підпалити.

Ганс, навіть залишив передсмертний аудіозапис.

Зараз боєць, який намагався вчинити самопідпал, знаходиться У психіатричній лікарні.

А сам інцидент поставив багато запитань: чи прогнозували в міській раді настільки гостру реакцію воїнів на бюджетне рішення, чи не було можливості знайти в міському бюджеті інше джерело коштів для 27-ї школи, чому подібні рішення приймаються гарячково, на позачерговій сесії, а не передбачаються заздалегідь?

Поки нема притомних відповідей з вуст міських, хоч і тимчасових, керівників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські правоохоронці демонстрували вправність у футболі
Наступна новина У волинському селі влаштували масові танці. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини