У Нововолинську школярі повністю платитимуть за проїзд

У Нововолинську школярі повністю платитимуть за проїзд

З 2-го січня у місті на Волині зросте вартість проїзду в міських автобусних маршрутах, по місту встановили тариф 5 гривень. 

Діти шкільного віку у Нововолинську будуть сплачувати повну вартість – уряд скасував пільгу. Нові тарифи затвердили 20-го грудня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради, – пише БУГ.

Начальник транспорту та зв’язку Юрій Коцура та перевізники, які також приходили на засідання виконкому повідомили, що учні будуть платити повну вартість за проїзд.

Читати також: У Нововолинську подорожчав проїзд у маршрутках

Як з’ясувало видання Нововолинськ.com.ua міська влада Нововолинська дотримується правил і все робить згідно норм чинного законодавства.

Кабінет Міністрів України виключив із Постанови №176 «Про затверження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» підпункт №8 пункту №159 про те, що у період з 1 жовтня по 15 травня квитки дітям від 6 до 14 років продаються за пільговою ціною (зі знижкою 25% вартості).

Нагадаємо, до попереднього підвищення тарифів у березні 2018 року до 4-х гривень з 3-х, для учнів діяла 50% знижка на проїзд. Та після того, коли між перевізниками, дітьми з багатодітних сімей та владою почали відбуватися конфлікти з приводу безкоштовного проїзду для такої категорії, було “розтавлено всі крапки над і”.

«Щоб не звинувачували у незаконних діях та щоб дійти згоди із перевізниками щодо безплатного проїзду дітей із багатодітних сімей, тарифи відповідатимуть нормативно-правовим актам», – говорив заступник міського голови Андрій Сторонський.

Тож, коли встановили проїзд по місту 4 гривні, для школярів він складав 3 гривні, виходячи з постанови Кабміну про 25% знижку. А тепер, коли уряд виключив даний пункт і позбавив дітей пільги, вони будуть платити повну вартість.

За словами Коцури, скасування пільг для учнів відбувається в межах законодавства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як голосують волиняни у новостворених ОТГ
Наступна новина Який транспорт їздитиме у Луцьку в новорічну ніч
Останні новини
Схожі новини