У російському СІЗО помер полонений азовець, – ЗМІ

У російському СІЗО помер полонений азовець, – ЗМІ

Військовополонений українець Олександр Іщенко, який служив водієм у полку «Азов», помер у СІЗО-5 у Ростові-на-Дону.

Про це повідомив кореспондент Медіазони із засідання Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону, яке розглядає справу Іщенка та ще 23 азовців.

Документів, які підтверджують смерть підсудного, СІЗО надати суду ще не встигло. Точна дата і причина смерті поки що теж невідомі.

На сьогоднішньому засіданні суд закінчив вивчення доказів у справі, але до дебатів не перейшов, щоби дочекатися з ізолятора документів про загибель Іщенка. Дебати мають відбутися 7 серпня.

«Медіазона» зазначає, що Олександру Іщенку було 55 років, він був одружений. 25 лютого 2022 року Іщенко вступив у територіальну оборону полку спеціального призначення «Азов» як військовий водій. Навесні 2022 року в Маріуполі він потрапив до російського полону, а потім став фігурантом кримінальної справи разом із ще 23 українцями. У справі проходять дев'ять жінок, більшість із них – кухарі, які готували їжу для військовослужбовців полку «Азов».

Окупанти звинувачують захисників України з «Азову» в насильницькому захопленні влади та в участі у діяльності терористичної організації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ратному провели в останню дорогу воїна Юрія Сарапіна. ВІДЕО
Наступна новина Уже в серпні в Луцьку запрацює «Хаб ветеран»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні