У селі біля Луцька молилися перед чудотворною іконою. ФОТО

У селі біля Луцька молилися перед чудотворною іконою. ФОТО
http://xn--erkva-strumivka-ltm.org/

У храмі Всіх українських святих, що у селі Струмівка Луцького району, віряни мали можливість прикластися до копії чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця».

Про це повідомили у Волинській єпархії УПЦ КП.

Зустрівши її 16 листопада ввечері, настоятель парафії протоієрей Михайло Янкевич разом із духовенством благочиння відслужили акафіст.

У наступні дні перед образом правили молебні й акафіст. Кожен бажаючий мав змогу помолитися перед святинею.

У Струмівці перебував точний список образа, написаний на Афоні з благословення намісника Ватопедського монастиря архімандрита Єфрема. Реліквію передали для богомілля зі Львова.

Оригінал ікони знаходиться у монастирі Ватопед на Афоні, але шанується по всьому світу. Його написано в ХVІІ ст.

Збереглася розповідь відомого старця Йосифа Ісихаста, який передав образ учням.

У розповіді йдеться, що одного разу до цієї святині підійшов юнак і щось довго бурмотів. Аж раптом лик Богородиці осяявся – і невидима сила кинула його на землю. Коли хлопець прийшов до тями, то зі страхом побіг сповідатися. Він розповів душпастирю, що займався магією і прийшов до ікони, аби перевірити свою силу. Але після того, що трапилося, молодик покаявся, зцілив свої душевні недуги та залишився на Афоні.

Уперше про­явивши чудесну силу проти чарівництва, «Все­ца­ри­ця» показала і благодать зцілення хворих на рак – страшну недугу сучасного людства. Тож відтоді по всьому світу перед цією іконою моляться насамперед онкохворі, а також недужі з іншими складними діагнозами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинському виші обрали «містера» факультету. ФОТО
Наступна новина Порожні класи: у селі на Волині триває протест проти директорки школи. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини