Учням Володимир-Волинської школи-інтернату продовжили канікули через депутатів. ВІДЕО

Учням Володимир-Волинської школи-інтернату продовжили канікули через депутатів. ВІДЕО

Майже сімсот учнів Володимир-Волинської школи-інтернату не розпочали навчальний процес у понеділок. Причина − відсутність фінансування, – інформує 12 канал. 

Останні 8 років заклад перебував у всеукраїнському експерименті, проте він завершився, а школу так і не включили у загальний тип навчальних закладів. Тепер фінансувати школу – нікому. Фактично, вона на балансі облради, проте отримати субвенції з обласного бюджету, можна у випадку, коли кількість немісцевих учнів, становить не менше 70%. Зараз їх – 54 %.

Міська рада Володимира Волинського готова взяти на себе фінансування, проте для цього потрібно внести зміни до статуту комунального закладу, що й просило керівництво міста на засіданні бюджетної комісії.

Наразі бюджетна комісія проблему навчального закладу не вирішила.

Проте директор департаменту фінансів облдержадміністрації запевнив, що фінансування буде − як тільки обласна рада прийме бюджет на 2018 рік. Тим часом майже семистам дітлахам керівництво школи-інтернату змушене продовжити канікули, аби не залазити у борги.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заява аудиторів Kroll: колишні власники вивели з ПриватБанку кілька мільярдів доларів
Наступна новина На Волині селище рясніє рекламною на стовпах
Останні новини
Схожі новини