В Україні запрацював додаток для контролю самоізоляції. Невикористання - штраф за порушення

В Україні запрацював додаток для контролю самоізоляції. Невикористання - штраф за порушення

Мобільний додаток для контролю режиму обсервації і самоізоляції офіційно запрацював. Його невикористання буде прирівнюватися до порушення і спричинить накладення штрафів.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі одного з телеканалів, пише «24 канал».

Як працюватиме додаток

Протягом дня в період 14 днів людина отримуватиме до 10 push-повідомлень. Користувачу потрібно буде зробити своє фото, водночас працюватиме геолокація. Якщо буде порушений режим карантину, а невикористання додатку по суті буде порушенням режиму карантину, то людина змушена буде заплатити штраф. Точної суми міністр не назвав.

Федоров зазначив, що наразі є три цільові аудиторії програми: люди, які повернулися з-за кордону і підлягають обсервації; хворі, які перебувають на домашньому лікуванні, а також особи з підозрою на COVID-19.

Детальніше про додаток

Важливим моментом є те, що детальну інформацію в додаток вноситимуть за згодою особи, або ж вона зможе зробити це самостійно. Додаток моніторитиме дотримання умов самоізоляції особами, які будуть зобов'язані дотримуватися її.

Хто саме потребуватиме самоізоляції:

  • особи, які мали контакт з хворим на COVID-19, крім тих хто мав засоби індивідуального захисту у зв’язку з виконанням службових обов’язків;
  • особи, щодо яких є підозра на інфікування, або особи, які хворіють на COVID-19 та не потребують госпіталізації;
  • особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.

Відтак, до мобільного додатка на базі Єдиного державного веб-порталу електронних послуг вноситимуться дані про особу яка повинна перебувати в самоізоляції. За її згодою також вносяться короткі відомості про хронічні захворювання та стан здоров’я на час самоізоляції. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МОЗ планує створити в Україні тимчасові лікарні для хворих на COVID-19
Наступна новина Луцький «Благомед» запровадив платні консультації по телефону. Які лікарі? Скільки це коштує?
Останні новини
Схожі новини