Вартість видалення зуба: за що платить пацієнт

Вартість видалення зуба: за що платить пацієнт

Видалення зуба – це медична процедура, під час якої виконується його екстракція з альвеоли. Ця операція проводиться тільки тоді, коли зберегти зуб неможливо або недоцільно, або якщо він може спровокувати ускладнення. Багатьох пацієнтів, у яких є показання до процедури, цікавить питання, яка вартість видалення зуба в Києві і що впливає на ціну. Вона безпосередньо залежить від складності процедури, типу зуба, а також стоматологічної клініки, в якій проводиться операція.

Основні показання для екстракції зуба

Перед тим як призначити операцію з видалення зуба, лікар обов'язково проводить діагностику. Крім візуального огляду, він робить рентгенівський знімок, комп'ютерну томографію або ортопантомограму – панорамний знімок щелепи, який допомагає детально оцінити стан зубів.

До основних показань для екстракції належать:

●    значне руйнування структури зуба;
●    перелом кореня;
●    глибокий карієс;
●    надмірна рухливість зуба;
●    складні випадки пульпіту або періодонтиту;
●    наявність кісти або гранульоми на корені, яку не можна вилікувати;
●    аномальне розташування зуба.

Також екстракція може бути частиною підготовки до протезування. Залежно від клінічної ситуації може знадобитися видалення одного або декількох зубів для встановлення повного протеза. Операція може проводитися і в рамках підготовки до ортодонтичного лікування, наприклад, видалення моляра або четвертого верхнього зуба.

Як складність процедури і вид зуба впливають на ціну екстракції

Одним із ключових чинників, від якого залежить, скільки коштує видалення зуба, – це складність операції. Розрізняють два типи екстракції:

  1. Просте видалення. У цьому випадку стоматолог використовує щипці для захоплення коронки зуба, його розхитування і вилучення. Такий метод часто застосовується для усунення різців, іклів, премолярів і сильно розхитаних зубів. Уся процедура (з анестезією і підготовкою) займає менше чим півгодини.
  2. Складне видалення. Таку операцію проводять в особливих випадках, наприклад, за необхідності видалення зуба мудрості, 7-го нижнього зуба з обмеженим доступом, або фрагментів молярів. У таких ситуаціях хірург спочатку робить розріз, щоб отримати доступ до коренів. Потім зуб розділяється на частини і видаляється поетапно. По завершенні хірург обробляє лунку антисептиками і накладає шви. Складний метод також використовується для видалення сильно пошкоджених зубів, зубів із гранульомою або іншими серйозними захворюваннями.

Вартість видалення зуба мудрості або іншої складної операції в середньому буде вдвічі вищою, ніж у простої екстракції.

Ціна видалення зуба також залежить від його типу. Наприклад, у клініці ЦІС вартість екстракції однокореневого зуба становить 650 грн, а багатокореневого — 850 грн. Також вартість може збільшитися, якщо під час операції застосовуються передові технології, як-от лазерна терапія або комп'ютерна навігація. На ціну впливає й анестезія, необхідна для запобігання болю під час екстракції. Процедура під загальним наркозом зазвичай обходиться дорожче, ніж за умови використання місцевого знеболювання.

Чи залежить ціна на видалення зуба від клініки

Вартість видалення зуба безпосередньо залежить від клініки, в якій проводиться операція, та її розташування. У великих містах або престижних районах ціни зазвичай вищі через великі витрати на оренду та інші операційні витрати. Також важливу роль відіграють кваліфікація і досвід лікаря. У фахівців з більш високим рівнем експертизи послуги можуть коштувати дорожче.

Під час вибору клініки для проведення процедури важливо враховувати не тільки прайс на послуги, а й якість наданого лікування. Вибір надійної стоматології гарантує справедливе співвідношення між якістю, ціною і комфортом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині організували благодійний концерт задля підтримки воїна-земляка. ФОТО
Наступна новина На стіні волинського храму розвісили портрети полеглих захисників, які намалював військовий. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні