Волинянка навчилася вирощувати болгарський перець на кухонних губках

Волинянка навчилася вирощувати болгарський перець на кухонних губках
Болгарський перець. Фото - Гарбуз.інфо

Галина Борисенко з міста Ківерці, що на Волині, навчилася вирощувати болгарський перець на кухонних губках.

Про це пише Gazeta.ua.

Жінка розповіла, що солодкий перець пророщує на губках для миття посуду. На них насіння має полежати три дні перед посівом.

Намочує в теплій воді дві кухонні губки. Можна додати стимулятор росту, талий сніг або сік алое. Віджимає їх. На одну насипає насінини перцю. Накриває іншою губкою і скріплює резинкою. Кладе в пакет, вдихає повітря і щільно замотує.

«Вуглекислий газ допоможе насінню краще проростати», – пояснює.

Кладе пакет із губками вдень на гарячу батарею, а на ніч – у холодильник. У серветку чи туалетний папір краще не класти, бо насіння попечеться.

«У кожній насінині є блокатор росту, що гальмує проростання. Його руйную закалюванням при чергуванні температур. Завдяки цьому не тільки стрімко ростуть паростки, а й розсада потім не витягується», - каже Галина Борисенко.

Три-чотири дні тримає насіння на губках. Потім сіє в контейнер і накриває склом. Після того, як проросте, скло знімає. Коли з'являються три справжніх листки, пересаджує в окремі стакани.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рейтинг смартфонів із найбільшим рівнем випромінювання
Наступна новина У ПЦУ Волині повідомили про приєднання ще однієї громади
Останні новини
Схожі новини