Загинув у день весілля найменшої доньки: спогади про захисника з Волині

Загинув у день весілля найменшої доньки: спогади про захисника з Волині

Сержант Лещук Леонід Сергійович загинув в с. Масютівка, Харківської області 26 травня 2024 року. Виконуючи бойове завдання, потрапив під обстріл, отримав кульові поранення черевної порожнини. Помер на шляху до лікарні через значну втрату крові.

Спогади про захисника опублікували на сторінці «Янголи на щиті. Ратне» в інстаграмі. 

Народився Леонід в с. Броди, на той час, Ратнівський район, Волинська обл. Там здобув середню освіту, одружився та проживав зі своєю сім’єю.
Був призваний на наступний день після свого 50-річчя 10 вересня 2023 р. Оборону держави ніс в складі 116 ОМБр на посаді - сапер, у званні – сержант. Позивний «Лісник», але хлопці називали «Капрал».

Майже все життя Леонід присвятив себе лісовому господарству, працював на посаді лісника. Звільнившись з лісництва, працював разом з дружиною на заготівлі молока.

«Тато був справедливим (найголовніша його риса), працьовитим та до всіх приходив на допомогу. Сказав нам, напевно, як і більшість чоловіків у його віці: «Я йду «туди», щоб моїм внукам та наступним поколінням не довелось воювати». Нажаль, батько загинув в день весілля найменшої доньки… А все могло б бути зовсім інакше…» - поділилася донька Олена.

Похований герой в рідному селі Броди.

У великій скорботі вся родина, адже без чоловічого плеча залишилась старенька мати, дружина та троє дорослих доньок. Спочивай з Богом сміливий воїне, нехай упокоїться душа твоя, адже ти до останнього подиху був вірним рідній землі та народові.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поховали загиблого полковника Олександра Никитюка. ФОТО
Наступна новина Маленькі лучани збирали каштани, щоб допомогти ЗСУ
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні