Жителі прикордонних районів заблокують міжнародні пункти пропуску з Польщею

Жителі прикордонних районів заблокують міжнародні пункти пропуску з Польщею

Жителі прикордонних районів заблокують проїзд через міжнародний пункт пропуску «Ягодин» та пункт пропуск у Раві-Руській на кордоні з Польщею, щоб привернути увагу держави до проблеми безробіття у прикордонних районах.

Акція розпочнеться у вівторок, 9 січня, з 9.00, що це повідомляє Район.Любомль.

Протестний захід організовують противники закону №6776-д про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Згідно з положеннями цього закону для перевезення товару на суму більше 50 євро особа має пробути у Польщі не менше доби, – повідомляє «Над Бугом».

Мітингувальники попереджають завчасно, бо так сподіваються попередити більшу кількість людей, що перетинатимуть кордон, а також і привернути до себе охочих приєднатися до акції.

Протест буде цілодобовим. Зі слів організаторів, таким чином хочуть привернути увагу до проблеми безробіття у прикордонних регіонах. Тому, лише зупинивши рух вантажівок олігархів, можливо якось вдасться вплинути на дану ситуацію... Адже поїздки по ту сторону кордону залишаються єдиним джерелом заробітку тутешніх жителів.

Довідка: 1 січня 2018 року набрав чинності закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж 1 раз на 72 години. За більш частого в'їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підбірка українських новорічних марок
Наступна новина 1,5 мільйони гривень на розвиток туризму в Луцьку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини