Журналіст Дмитро Гнап йде в президенти і просить грошей

Журналіст Дмитро Гнап йде в президенти і просить грошей
Дмитро Гнап (фото vybory.pravda.com.ua)

Партія "Сила людей" висунула колишнього журналіста Дмитра Гнапа кандидатом на виборах президента, запланованих на 31 березня 2019 року

Таке рішення члени політичної сили підтримали на 10-му всеукраїнському з'їзді партії, що проходить у неділю в Києві, передає Українська правда з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

2,5 млн грн мають дати прихильники

Гнап повідомив, що має намір запустити публічну кампанію фандрайзингу, щоб зібрати 2,5 млн.грн на внесок для реєстрації його кандидатом. За його словами, для проведення президентської кампанії потрібно буде ще 1,5-2 млн.грн.

Екс-журналіст заявив, що готовий підтримати єдиного кандидата від демократичного табору, однак не вірить, що він з'явиться.

"Я вважаю, що ми повинні підтримати єдиного кандидата від демократичного табору, якщо він з'явиться... Я особисто готовий підтримати такого єдиного кандидата. Якщо Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Святослав Вакарчук домовляться між собою, об'єднаються і висунуть єдиного кандидата", - сказав Гнап перед висуненням його кандидатури.

"Але є одне але. Я не вірю в те, що такий кандидат буде, що наші більш досвідчені політики по демократичному табору зможуть втамувати свої амбіції і об'єднатися", - додав він, додавши, що має інформацію про те, що цього не станеться.

У з'їзді "Сили людей" взяли участь також позафракційні народні депутати Наталія Веселова і Остап Єднак, які пройшли до Верховної Ради за списками партії "Самопоміч", але пізніше були з неї виключені.

Висування кандидатури Гнапа стало підсумком праймеріз, які відбулися в партії. Він, у свою чергу, повідомив, що став членом партії на початку грудня 2018 року.

Є десятка!

Станом на 18 січня, ЦВК зареєструвала 10 кандидатів у президенти. Це  -  Анатолій Гриценко, Сергій Каплін, Віталій Купрій, Євген Мураєв, Валентин Наливайченко, Андрій Садовий, Віталій Скоцик, Ігор Шевченко, Геннадій Балашов та Ольга Богомолець.

Реєстрація кандидатів триватиме до 8 лютого. 

Про намір балотуватися також заявили шоумен Володимир Зеленський, екс-глава СБУ Ігор Смешко, глава АвтоЄвроСили Олег Ярошевич, екс-глава ДФС Роман Насіров. лідер партії "Основа" Сергій Тарута, екс-регіонал Юрій Бойко, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, лідер Компартії України Петро Симоненко.

Довідково:

Дмитро Гнап - український журналіст, громадський активіст. З 2013 року - керівник проекту "Слідство.Інфо" на "Громадському.ТБ". У червні 2018 року він заявив, що йде в політику і веде переговори про створення нового політичного проекту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк часів Кривицького. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина «Нам в голови вкладали неправду»: парафія села Нічогівка на Волині переходить до ПЦУ. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини