На Волині за останню добу зафіксували 8 випадків кору

На Волині за останню добу зафіксували 8 випадків кору

За останню добу в області зареєстрували 8 випадків кору (м. Володимир-Волинський — 3, смт Турійськ — 3, м. Луцьк та Луцький район — по 1).

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Кількість захворілих осіб з початку року зросла до 90. В епідемічний процес залучено 13 адміністративних територій області (67%). Найбільше хворих у Турійському районі (29), м. Володимир – Волинському (25 осіб), Луцькому районі та м. Ковелі (по 7). В епідемічному процесі задіяно 16 навчально-виховних закладів.

На сьогодні зареєстровано 5 спалахів кору: опорний заклад НВК-ЗОШ 1-Ш ст. смт Турійськ – 18 випадків, школи №2, м. Володимир-Волинський — 7 випадків, школа №5 м. Володимир-Волинський – 4 випадки, В-Волинська гімназія імені Цинкаловського – 4 випадки, школа с. Луковичі Іваничівського району — 3 випадки.

Читати також: У Володимирі - спалах захворювань на кір

Епідеміологічним розслідуванням встановлено, що поширення захворюваності ймовірно відбулось внаслідок участі в масовому заході, що проводився 17 березня 2018 року за участю представників нашої та сусідніх областей.

На сьогодні не реєструється захворюваність лише в 6 регіонах області (Ратнівському, Шацькому, Старовижівському, Любешівському, Локачинському районах та м. Нововолинськ).

Читати також: Волинянка захворіла на кір, незважаючи на щеплення

Враховуючи високу контагіозність захворювання, високу контактність дітей при масових заходах прогнозується подальше поширення інфекції.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про незаконні вирубки, корупцію та проституцію: як волинські депутати приймали звернення щодо лісів
Наступна новина Луцькі муніципали змусили комунальників відновити бруківку, яка просіла після зими
Останні новини
Схожі новини