У Волинській обласній дитячій лікарні нова лікарка-неврологиня зі Львова

У Волинській обласній дитячій лікарні нова лікарка-неврологиня зі Львова

У Волинській обласній дитячій клінічній лікарні тепер працює неврологиня зі Львова Марія Павлюк.

Про це у фейсбуці повідомив нейрохірург Михайло Ловга.

«Вже кілька років, наперекір багатьом, ми будуємо командну роботу дистанційно з надзвичайною людиною, молодим, але висококваліфікованим лікарем дитячим неврологом-епілептологом-нейрофізіологом Павлюк Марією! За останніх кілька років нами разом діагностовано та проліковано більше 100 важких хворих з епілепсією, виконано більше 50 складних хірургічних втручань дітям під контролем інтраопераційного нейрофізіологічного моніторингу, більше 20 втручань з супер складною фармакорезистентною епілепсією», – йдеться у дописі.

Михайло Ловга також зазаначив, що серед втручань, які вони проводили, є і такі, які роблять менше 1% нейрохірургів США (згідно офіційної статистики), і, відповідно, дуже мала кількість нейрохірургів в Україні.

«Колись, я тільки читала про такі операції в книжниках, чула, що їх проводять закордоном, і мріяла, що колись, за свою кар’єру, я хоча б кільком дітям зможу діагностувати таку епілепсію, яку б можна було повністю вилікувати проведенням операції. І ніколи не могла уявити, що всього за 2 роки їх буде так багато», – написала на своїй фейсбук-сторінці лікарка.

Читати також: Нейрохірург зібрав 700 тисяч гривень на ремонт операційної: «Я не вірив, що держава допоможе»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили 184 нових хворих на коронавірус. У яких громадах
Наступна новина У Луцьку на двох вулицях призупинять рух транспорту
Останні новини
Схожі новини