«Звинувачення лісівників у контрабанді лісу надумані», – Бондар

«Звинувачення лісівників у контрабанді лісу надумані», – Бондар
Джерело фото: Фейсбук

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар прокоментував звинувачення лісівників у контрабанді. 

Про це йшлося під час IV з'їзду лісівників України.

«В контексті всихання лісів, а це за даними обстеження майже 400 тисяч га, важко втриматися, щоб не порушити питання звинувачення лісівників у контрабанді лісу. Звинувачення надумані і доволі образливі», –  наголосив він.

Бондар пояснив, що при розробці сухостійних насаджень левова частина стовбуру йде на дрова, які поки що просто нікуди дівати. Щорічний надлишок дров'яної деревини становить 2,9 млн кубічних метрів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Програють всі», - Володимир Бондар про зміни до Податкового кодексу

«Лісгоспи, підпорядковані Держлісагентству, дотримуються мораторію і експортують виключно дозволену до вивозу дров’яну сировину довжиною до 2 м, заробляючи валюту, так необхідну державі. Звісно, за відомим висловом «хто безгрішний, нехай перший кине в мене камінь» не варто стверджувати це однозначно, але навіть можливі порушення ні в якій мірі не можуть мати ні масштабних ознак, ні відчутної шкоди», –  зазначив Володимир Бондар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні ввели в обіг нові 20 гривень
Наступна новина У Луцьку призов у військо продовжать на місяць, аби розшукати всіх ухилянтів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні