Без демобілізації рекрутингу у війську не буде, - офіцер ЗСУ з Луцька

Без демобілізації рекрутингу у війську не буде, - офіцер ЗСУ з Луцька

Спецпризначенець, офіцер ЗСУ, народний депутат VIII скликання Ігор Лапін розповів про важливі елементи мобілізації і демобілізація.

Про це він сказав у етері телеканалу «Еспресо».

«Запам'ятайте, якщо немає демобілізації, не буде ніякого рекрутингу. Або він буде лише серед тих, хто вирішив своє життя пов'язати зі Збройними силами України і служити аж до пенсії, до 60 років. Це трохи інша історія. Сьогодні є речі, які вбивають ідею йти воювати добровільно», - зазначив він.

Люди готові захищати країну, якби не було проблем із законом про мобілізацію:

«Я знаю багатьох людей, які кажуть: «Коли повістка прийде, я піду. Сам ломитися не буду, але піду». Вони оновили свої дані, не в ТЦК, а ще відтягуючи строк через «Резерв+», бо він не дає повістку на ВЛК. Хоча вже кажуть, що будуть надсилати повістку на ВЛК і через «Резерв+». Це теж елемент, який пришвидшить процес. Але справа в тому, що люди в принципі готові захищати країну. Наприклад люди, яким менше 25 років, кажуть: «Ми б пішли, підписали б контракт. Мені 21 рік, я готовий підписати контракт на рік, два чи три, піти воювати, але щоб потім отримати дембель. Здається, мій мобілізаційний вік мав бути з 25 років. Я б зараз воював, взяв академку в університеті на рік, підписав би контракт і потім би повернувся, довчився, щоб не втрачати цю можливість». Я дуже багатьох таких людей знаю», - розповів Лапін.

Проте на сьогодні це зробити неможливо, згідно закону про мобілізацію. Людина по закінченню контракту не поїде доучуватися, додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які нові спеціальності з'явилися у військових вишах України
Наступна новина В кафедральному соборі Луцька виступить відомий квартет «Канбатіле»: збирають кошти на ЗСУ
Останні новини
Схожі новини