До Луцькради з’їхалися жінки, щоб говорити про участь у політиці. ФОТО

До Луцькради з’їхалися жінки, щоб говорити про участь у політиці. ФОТО

У Луцькій міській раді приймали жінок, які активні в політиці та громадському житті, з Південної та Східної України.

15 березня у Луцьку побували учасниці проекту "Жіноча політична взаємодія". Про роботу Луцької міської ради їм розповідала голова депутатської групи "Рівні можливості" Юлія Вусенко.  Жінки обговорили основні перешкоди участі в політиці та виокремили переваги громадської жіночої активності як для окремих громад, так і для країни в цілому.

Згодом учасниці відвідали луцький ЦНАП, де їх зустрічала директор Лариса Карпяк. Про фішки Луцька-туристичного їм розповіла начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська.

Студії жіночої політичної взаємодії відбуваються уже вдруге. Наразі у Луцьку – фінальний етап (перший етап проходив у м. Краматорськ, другий - у м. Миколаїв).  Мета проекту - підвищення жіночої активності у політичному житті та підготовка до участі у місцевих виборах 2020 року.

Говорили про місцеве саморвдування, потенціал міста, туризм, і стереотипи, які так чи інакше мусить долати жінка, якщо йде в політику, каже депутат Луцькради Юлія Вусенко.

«Сьогодні я зустрічала людей, якими пишаюся. Тому що для мене велика честь - говорити з ними на важливі для нас теми. Коли під час зустрічі до мене підходили жінки і казали, що вона стала для них переломною і вони точно будуть балотуватися у свої ради, я усвідомлювала, що то не просто розмови, а важлива праця. Коли я розумію, що в Україні є такий жіночий потенціал, то мене переповнює надія на те, що позитивним змінам бути! Для мене такі зустрічі мега важливі, бо я вкладаю у них сакральний зміст. Вони часто даються мені якраз тоді, коли мотивація потрібна найбільше, коли потрібний новий ковток повітря і розуміння, куди ідеш, заради чого був обраний такий шлях», - розповіла Юлія Вусенко.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ноутбуки, магнітоли та інструменти: у Луцьку шукають власників крадених речей. ФОТО
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 18 березня
Останні новини
Схожі новини