До серпня у кожному будинку Луцька планують встановити лічильники води

До серпня у кожному будинку Луцька планують встановити лічильники води
Фото - Луцькводоканал

До 1 серпня 2019 року заплановано встановити загальнобудинкові лічильники обліку води на всіх житлових будинках у місті Луцьк.

Виконання нових правил покладені на постачальників послуг, управителів житлових будинків та їх співвласників, повідомила прес-служба КП «Луцькводоканал». 

«При цьому приватні лічильники, встановлені у квартирах, не лише не втратять свого значення, але і захистять споживачів від зайвих витрат, а також виконуватимуть розподільчу функцію. Наявність загальнобудинкового лічильника дає можливість мешканцям багатоквартирного будинку сплачувати лише за фактично отримані послуги», – повідомила прес-служба.

Встановлювати лічильники обліку води у Луцьку почнуть із багатоквартирних будинків, де утворені ОСББ. Ці лічильники стануть приватною спільною власністю мешканців, а розрахунок за їх встановлення і використання покладається на співвласників, або на орган управління житловим будинком.

Згодом зовнішні прилади обліку будуть встановлені у всіх багатоквартирних житлових будинках.

Невиконання вимог про встановлення лічильників створює загрозу втрати субсидій тим громадянам, які не мають засобів індивідуального обліку.

«Як відомо, за відсутності індивідуальних лічильників, плата за воду в Україні визначалась встановленими нормами, які будуть неактуальними з 1 серпня 2019 року – терміну, коли всі будинки будуть забезпечені приладами обліку. В державі вводитимуть систему монетизації субсидій. Субсидія надається на фактичне використання послуги, яке може бути визначене лише засобом обліку», – пише прес-служба.

«За відсутності загальнобудинкового комерційного обліку нарахування субсидій ставиться під питання. Закон про комерційний облік передбачає оплату за ту кількість послуг, яку отримують громадяни в конкретному житловому будинку, а тому про умовно встановлені норми не може бути й мови», – йдеться у дописі.

Читати також«Луцькводоканал» створив фонд для вирішення екологічних проблем


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у 2019 році працюватимуть луцькі кафе та нічні клуби
Наступна новина «Україна ніколи не стане федерацією», - Порошенко у День Соборності. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини